Jokainen hetki on liven arvoinen

Akseli Putkonen ajoi ensi kertaa Superstock 600 -luokan podiumille Motoparkissa. Kuva: Jake Monacosta.

HRP Suzukilla kaksijakoinen viikonloppu Motoparkissa

HRP Suzukin viikonloppuun mahtui rajuja kaatoja ja onnistumisia.

Circuit Racingin SM-sarja jatkui viime viikonloppuna Motoparkin radalla. Superstock 600 -luokkaan osallistuneille HRP Suzukin kuljettajille viikonloppu oli kaksijakoinen.

Haasteet alkoivat jo perjantaina, kun Niko Tanskanen kaatoi pyöränsä rajusti, mikä näkyi hieman vauhdissa vielä aika-ajossa – Tanskasen lähtöruutu oli vasta kahdeksas.

Akseli Putkonen sen sijaan pääsi hyvään vauhtiin lauantain aikana. Tahti jatkui myös sunnuntain aika-ajossa, jossa Putkonen varmisti itselleen toisen lähtöruudun.

Superstock 600 -luokan ensimmäinen kilpailu ei sujunut tiimiltä lainkaan odotusten mukaisesti. Hyvässä vauhdissa ollut Putkonen kaatui kakkossijalta parin kierroksen jälkeen joutuen keskeyttämään. Muutamaa kierrosta myöhemmin Tanskasen moottorin poski osui kanttariin aiheuttaen öljyvuodon, joten myös Tanskasen oli jätettävä kilpailu kesken. Valitettavasti muutama kuljettaja kaatui radalle vuotaneeseen öljyyn ja kilpailu keskeytettiin punalipulla. Uusintalähdössä voittoon ajoi Peetu Paavilainen ennen Jasmin Sarjosta ja Kirsi Kainulaista.

Tanskasen ja Putkosen pyörät saatiin kovalla työllä kuntoon Superstock 600 -luokan toiseen lähtöön. Voittoon ajoi jälleen Paavilainen, mutta Putkonen otti ensimmäisen palkintokorokesijoituksensa Superstock 600 -luokassa ajamalla toiseksi. Kolmanneksi ehti Tuomas Kesti, joka jätti Niko Tanskasen neljänneksi hiuksenhienolla erolla.

Circuit Racingin SM-sarja jatkuu 29.-30.8. Kymiringillä.