OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Porsche Panameralle ratakierrosennätys Michelin-renkain

Uusi Porsche Panamera saavutti Gran Turismo -kategorian kierrosennätyksen siihen varta vasten kehitetyin MICHELIN Pilot Sport Cup 2 -renkain. Ennätys ajettiin Saksassa Nürburgringin 20,832 kilometrin pituisella Nordschleifen radalla – kierrosajaksi tuli 7 minuuttia ja 29,81 sekuntia.

Porschen testikuljettajan Lars Kernin ohjaama Panamera oli varustettu Michelin Pilot Sport Cup 2 ND0 -renkain. Eturenkaiden koko oli 275/35 ZR 21 ja takarenkaiden 325/30 ZR 21. Nämä renkaat kehitettiin elokuun lopussa esiteltävää uudistunutta Panameraa varten ja ne ovat saatavissa siihen valinnaisina ensiasennusrenkaina.

Kierrosajan varmistuttua Kern totesi: “Panameran parannettu sivuttaisdynamiikka yhdessä Michelin Pilot Sport Cup 2 -renkaiden entistä vakaamman pidon kanssa olivat ennätysajossa tärkeitä tekijöitä. Nyt pystyin ajamaan jyrkät kaarteet nopeudella, jota en ennen olisi uskonut mahdolliseksi Panameralla.”

Michelin Pilot Sport Cup 2 -renkaat ovat jo ensiasennuksena saksalaisvalmistajan useassa luokkansa johtavassa mallissa kuten Porsche 918 Spyder, Cayman GT4, 911 ja GT3 RS sekä 911 GT2 RS. Renkaissa käytetään huipputason autourheiluun kehitettyä teknologiaa. Näiden autojen kuljettajat saavat nauttia huipputeknologiasta, jonka ansiosta renkaiden kestävyys, pito, käsiteltävyys ja turvallisuus ovat korkeimmalla tasolla.

Huipputason teknologiaan kuuluvat multi-compound -kumiseokset ja edistyksellinen runkorakenne, jotka mahdollistavat erittäin vakaan pidon vaihtelevissa sääolosuhteissa. Lisäksi rakenteen jämäkkyys antaa ohjaukseen poikkeuksellisen hyvän tarkkuuden, auton käytös on erittäin tasapainoista ja käsiteltävyys helppoa. Vannoutuneet urheilullisen ajon ystävät saavat nauttia ainutlaatuisesta turvallisuudesta ja ajamisen ilosta, joiden ansiosta Michelin Pilot Sport Cup 2-renkaat soveltuvat mainiosti niin jokapäiväiseen maantieajoon kuin kilparatojen erittäin vaativiin olosuhteisiin.

Michelinin ja Porschen asiantuntijatiimit optimoivat ja hienosäätivät renkaat yhdessä kehitystyön aikana niiden vaatimusten mukaisiksi, jotka Porsche oli asettanut uudistuvan Panameran renkaille. Kehitystyön tuloksena syntyivät renkaat, jotka tarjoavat loistavia ajo-ominaisuuksia: erittäin vakaan pidon, jatkuvaa ja yllätyksetöntä suorituskykyä sekä erinomaisen tasapainoisen etu- ja takarenkaiden toiminnan. Lisäksi Michelin Pilot Sport Cup 2 -renkaat ovat täysin eurooppalaisten vierintävastusta koskevien sääntöjen (R117-2) mukaiset.