OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Noumenan uusi single Murtuneet vie sotakokemusten keskelle

Ähtäriläinen metallibändi Noumena on julkaissut uuden kappaleen Murtuneet. Biisi on toinen singlejulkaisu 4.9.2020 ilmestyvältä Anima-albumilta.

– Murtuneet-kappaleessa yhdistyvät kaihoisan tarttuvat melodiat, vaihtelevat tunnelmat ja vahva tarina. Vaikka biisi onkin polveileva, draaman kaari kantaa ja kokonaisuus pysyy hienosti kasassa, kuvailee biisin säveltänyt kitaristi Tuukka Tuomela.

– Biisi käsittelee sotaa ja sen vaikutuksia, muttei perinteisestä sankarinäkökulmasta. Sodat jättävät jälkeensä kuolleita, haavoittuneita ja rikkinäisiä ihmisiä. Sodan pitkät varjot kurkottavat yli vuosikymmenten ja sukupolvien. Jotkut käyttävät sodan muistoja ja traumoja hyväkseen, jotkut kärsivät niistä suunnattomasti ja jotkut vain yrittävät elää niin kanssa, analysoi sanoittaja Hannu Savolainen.

Murtuneiden lyriikkavideo pohjautuu SA-kuva-arkiston kuviin talvi-, jatko- ja Lapin sodasta. Ne kiteyttävät kappaleen tunnelman ja lyriikoiden viestin.

Murtuneet on nyt kuunneltavissa suoratoistopalveluista. Kappaleen lyriikkavideo on nähtävissä YouTubessa: