OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Promokuva: Jamppa Lamminpää

Hiidenhauta julkaisi kolmannen singlen & musiikkivideon tulevalta albumiltaan!

Folk-vaikutteista black metallia soittava Hiidenhauta julkaisee kolmannen studioalbuminsa 18.9.2020 Inverse Recordsin kautta. Bändi julkaisi tänään kolmannen singlen ja musiikkivideon kappaleesta Lettorikko.

Katso video:

Pielavedellä sattui aikoinaan sellainen tapaus. Muutama talonpoika meni hirteen heinäntekoaikaan, niin samalla aikaa päivästä tapahtui heinäniityllä sellainen ihme, että kahdelta heinäsaralta tuulispää vei kaikki heinät mennessään. Ne nousivat niin ylös, ettei niitä sen jälkeen näkynyt ollenkaan. Tästä jäi se käsitys niityllä olijoihin, että siinä tuulispäässä piru meni saaliineen. Tuulispäässä uskovat ihmiset lentelevän niiden ihmisten sielujen, jotka itsemurhan kautta lähtevät maailmasta.

– Pielavesi

Laulaja-sanoittaja Tuomas kertoo:

Lettorikko syntyi levyn viimeisimpien kappaleiden joukossa basisti Henrin säveltämänä. Olin kirjoittanut nähtäväksi erilaisia tarinoita kansanperinteen pirusta, josta Henri löysi tämän Pielavedellä kerrotun tarinan hirteen menevistä talonpojista. Tarinasta inspiroituneena biisi syntyi melko nopeasti ja oli heti lähes lopullisessa muodossaan. Aloin sävellykseen kirjoittaa välittömästi tekstiä, joka sekin syntyi yllättävän vaivattomasti, kuten tekstin jälkeen sävelletyt laulumelodiatkin. Tässä kappaleessa on ehkä eniten sitä folk-henkeä, jota uudella levyllä on varsinkin Emman lauluissa aiempaa enemmän, mutta myös aiempaa luonnollisempana. Lettorikko oli helppo valita video- ja singlekappaleeksi: siinä on monipuolisesti nivoutunut yhteen paljon sitä kaikkea mitä levyltä löytyy. Lettorikon lyriikkavideon tekijäksi päätyi jälleen Jerkka Perälä, joka viime levyn yhteydessä teki Hallan valta -kappaleen lyriikkavideon. Jerkalla oli hyvin samankaltainen ajatus kappaleen visuaalisuudesta, joka itselläkin oli, joten työskentely ja videon sisällöstä sopiminen oli erittäin vaivatonta. Videon materiaalit kuvattiin Nakkilan Anolan kylässä.