OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Vuoden parhaana toimintapelinä palkittu Control saa tänään odotetun viimeisen laajennuksen

Suomalaisen Remedy Entertainmentin kehittämä Control saa tänään toisen ja samalla myös viimeisen laajennuksen. Palkittu yliluonnollinen toimintapeli ja sen uusi AWE-laajennus ovat nyt saatavilla Playstation 4, Xbox One ja PC-alustoille 505 Gamesin julkaisemana.

Steam-pelaajat pääsevät nauttimaan Controlista ensimmäistä kertaa tänään Control Ultimate Editionin muodossa, joka yliluonnolliseen 39,99 euron hintaan tarjoaa pääsyn palkitun pelin perusversioon ja molempiin laajennuksiin. Control Ultimate Edition julkaistaan digitaalisesti PlayStation 4 ja Xbox One -konsoleille sekä Epic Game Storessa PC:lle torstaina 10. syyskuuta ja fyysisenä versiona PlayStation 4 ja Xbox One -konsoleille tiistaina 20. lokakuuta.

”AWE esittelee Remedyn ainutlaatuista tarinankerrontaa, joka kantaa läpi useiden pelien ja kokemusten. Tämä saattaa yhden tarinan loppu, mutta myös jonkin uuden alku, täynnä potentiaalia ja mahdollisuuksia. On ollut ilahduttavaa tuoda pelaajia osaksi Jessen tarinaa ja uskomme, että he ottavat AWE:n vastaan innolla”, sanoo Controlin peliohjaaja Mikael Kasurinen.

AWE-laajennus vie Federal Bureau of Control -viraston johtajan Jesse Fadenin The Oldest House -toimiston tutkimusosastolle, jossa virasto selvittää AWE eli Altered World Events -ilmiöitä – tapahtumia, joissa yliluonnolliset voimat tunkeutuvat maailmaamme vakavin seuraamuksin. Laajennus jatkaa pelin kampanjaa seitsemännen päätehtävän (”The Face of the Enemy”) jälkeen, asettaen pelaajat kohtamaan tutkimusosaston vallanneen ja sen syvyyksissä vaanivan olennon. Osaston vapauttamiseksi Jessen tulee perehtyä siellä tutkittuihin tapauksiin, kuten kirjailija Alan Waken katoamiseen Bright Fallsin kaupungissa.

Control voitti Action Game of the Year -palkinnon Academy of Interactive Arts & Sciences -järjestön vuosittaisessa D.I.C.E Awards -gaalassa, joka järjestettiin 23. kerran. Control on nyt saatavilla PC, PlayStation 4 ja Xbox One -alustoille sekä tulossa seuraavan sukupolven PlayStation 5 ja Xbox Series X -konsoleille.

Pelin kehittäjä Remedy Entertainment Oyj on yksi Suomen ensimmäisiä kansainvälisesti menestyneitä videopeliyhtiöitä, joka tunnetaan parhaiten peleistään Alan Wake ja Max Payne.