OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Eemeli Lahti ehti kellottaa Superstock 600 -luokan lauantaisessa aika-ajossa selkeästi nopeimman kierroksen ennen pyörän tuhoutumista kaadossa täysin. Lahden vahvasti alkanut viikonloppu myös päättyi ylivoimaiseen voittoon. Kuva: Tuomo Seppänen

Lahti voittoon ja Putkonen podiumille Kymiringillä

Viikonloppuna kirjoitettiin historiaa, kun Kymiringillä järjestettiin ensi kertaa moottoripyöräkilpailu. HRP Suzukin osalta kilpailuviikonloppu päättyi voittoisasti, kun Eemeli Lahti ajoi Superstock 600 -luokan toisen kilpailun selkeään voittoon.
 
Kymiringin uusi rata sai toimia ensi kertaa moottoripyöräkilpailun näyttämönä, kun vuorossa oli circuit racingin SM-sarjan neljäs osakilpailu. HRP Suzukin saldona oli pienistä ja hieman suuremmistakin teknisistä murheista huolimatta kolme Superstock 600 -luokan palkintokorokesijoitusta.
 
Niko Tanskasen ja Akseli Putkosen vielä opetellessa uuden, haastavan radan niksejä, oli Eemeli Lahti jo harjoituksissa mainiossa vauhdissa. Lahden hyvä vauhti jatkui myös aika-ajossa, jossa mies kellotti pohja-ajan yli puolen sekunnin marginaalilla. Lahti kuitenkin kaatui pohja-aikansa kellotettuaan ja pyörä vaurioitui tilanteessa pahoin. Niko Tanskanen ja Akseli Putkonen täydensivät tiimin hyvää aika-ajomenestystä kellottamalla kolmanteen ja neljänteen lähtöruutuun oikeuttavat kierrosajat.
 
Tiimin kovalla työllä Lahden pyörä saatiin rakennettua illan ja yön aikana täysin uusiksi. Pyörässä kuitenkin jouduttiin käyttämään täysin uudenlaista keulaa, jollaisella ei oltu ajettu aiemmin.
 
Sunnuntain kilpailupäivä valkeni sateisena. Kilpailussa uudella keulalla varustettu Lahden pyörä ei kääntynyt toivotusti, joten tämä ei kyennyt vastaamaan voittoon ajaneen Peetu Paavilaisen vauhtiin – maalissa Lahti oli reilun parin sekunnin erolla toinen. Kolmannen palkintokorokesijan nappasi Akseli Putkonen. Niko Tanskasen pyörä kärsi edelleen kilpailun aikana kehittyvistä kulkuongelmista, ja maaliin Tanskanen ajoi viidentenä.
 
Ennen toista kilpailua Lahden pyörään tehtiin pieniä muutoksia ja Lahti ajoikin kilpailun ylivoimaiseen voittoon. Niko Tanskanen kamppaili maaliin kuudentena. Kohti viikonlopun toista palkintokorokesijoitustaan matkalla ollut Akseli Putkonen kaatui harmillisesti viimeisellä kierroksella kolmannelta sijalta ja joutui keskeyttämään.
 
Peetu Paavilainen varmisti viikonloppuna Superstock 600 -luokan Suomenmestaruuden. Yhden kilpailuviikonlopun vähemmän ajanut Lahti on pisteissä toisena, Tanskasen sijoitus on neljäs ja Putkosen viides. Circuit racingin SM-sarjan päätösosakilpailu järjestetään Pärnun Auto24ringillä 19.-20. syyskuuta.