OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Ihonhoidon uusi suosikkiainesosa löytyy jo jääkaapistasi

Jääkaapistasi saattaa jo löytyä kauramaitoa, mutta tiesitkö, että laktoositon viljamaito on löytänyt tiensä myös kosmetiikkahyllyille? InStyle kertoo, että kyseessä on yksi tämän vuoden suurista tulokkaista ihonhoidon saralla.

Sertifioitu ihotautilääkäri Margarita Lolis kertoo, että suomalaisten rakastama vilja on monipuolinen raaka-aine. Kyseessä on tehokkaasti kosteuttava raaka-aine, joka auttaa sitomaan vettä ihoon. Siksi kauramaitoa käytetään usein juuri kosteuttavissa tuotteissa. Kauralla on kuitenkin monta muutakin käyttötarkoitusta luonnonkosmetiikassa.

– Kauramaito on mahtava antioksidantti, joka korjaa ihoa päivittäisten rasitteiden, kuten UV-säteilyn ja saasteiden jäljiltä. Tämä puolestaan ​auttaa ​pitämään ihon hehkuvana ja ehkäisemään pigmentaatiota sekä juonteiden ja ryppyjen syntyä, tohtori Lolis luettelee.

Lisäksi kauramaidolla on anti-inflammatorisia ominaisuuksia, joten se sopii erinomaisesti myös akneihon hoitoon.

Luonnollinen ja turvallinen raaka-aine

Yksi kauran suurimmista vahvuuksista on, että se sopii lähes jokaiselle iholle. Harvemmin allergioita aiheuttava kauramaito on luonnollinen ja suhteellisen turvallinen ainesosa, jota löytyy myös lapsille tarkoitetuista tuotteista.

– Kauraa voi käyttää päivittäin ja sitä voidaan yleisesti ottaen pitää turvallisena ainesosana, joka kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa, sanoo sertifioitu ihotautilääkäri Daniel Belkin lehdessä.

Tosin hän huomauttaa, että kuten mikä tahansa ainesosa, kauramaitokin saattaa harvoissa tapauksissa aiheuttaa yliherkkyyttä. Erityisesti tee se itse- kasvonaamioiden kohdalla tohtori Belkin kehottaa valppauteen kauratuotetta valitessa.

– Suosittelisin käyttämään kotitekoisen kosmetiikan valmistuksessa kaurahiutaleita. Kaupan hyllyiltä löytyvä kauramaito on pidemmälle prosessoitu tuote, joka sisältää usein lisäaineita, suolaa tai makeutusaineita, hän selittää.

Kuva: pexels.com

Kosmetiikkalan ammattilaiset puolestaan pystyvät hyödyntämään kauramaidon ominaisuuksia tehokkaasti. Esimerkiksi Milk valmistaa vegaaneille soveltuvaa Vegan Milk Moisturizer-kosteusvoidetta, joka sisältää kauramaidon lisäksi viikunaa ja sheavoita, jotka tehokosteuttavat ihoa. First Aid Beautyn Ultra Repair Wild Oat Hydrating Toner-kasvovesi hyödyntää kauran rauhoittavia ominaisuuksia ja tasapainottaa ärtynyttä ihoa.

Kolloidista kauraa vakavampiin iho-ongelmiin

Vaikka kauralla on paljon ihoa helliviä ominaisuuksia, kauramaitoa on tutkittu kauneudenhoidon näkökulmasta vasta verrattain vähän. Sen sijaan kolloidisella kaurajauholla, jota tuotetaan myös Suomessa, on tutkitusti ihoa rauhoittavia, kosteuttavia ja puhdistavia ominaisuuksia. Sitä käytetään paljon etenkin tulehduksellisten ihosairauksien hoidossa.

– Kolloidinen kaurajauho, jota on jo pitkään käytetty ekseeman kaltaisten sairauksien hoidossa, on itse asiassa FDA:n hyväksymä ainesosa, jonka on todistettu suojaavan ihoa, ehkäisevän kosteuden haihtumista iholta, sekä torjuvan tulehduksia, selittää ihotautilääkäri Nikhil Dhingra.

Koska kolloidinen kaurajauho on hienojakoisempaa ja ravinnerikkaampaa kuin kauramaito, on se tohtori Dhingran mukaan tehokas lääke heille, jotka kärsivät ihon vaikeasta kuivuudesta tai tulehdustiloista.

Lähde: InStyle