OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: unsplash.com

Maksimoi ihonhoitorutiinisi teho: Älä käytä tuotteita väärässä järjestyksessä

Kosmetiikkaosastolta löytyy loputon valikoima seerumeita, happoja ja muita täydellistä ihoa lupailevia ihmeaineita, joiden seasta saattaa joskus olla vaikeaa löytää juuri itselle sopivat tuotteet. Yksi ja sama tuotteen koostumus ei sovi joka ihotyypille, eivätkä kaikki hyödy samoista tehoaineista.

– Ihonhoidon vaiheet riippuvat ihotyypistäsi, joten blogeja ja nettiartikkeleita lukiessa on tärkeää pitää mielessä, että kirjoittajan tarpeet voivat olla täysin erilaiset kuin sinun, muistuttaa ihonhoitoon perehtyneen Lion/ne-yrityksen perustaja Ksenia Selivanova.

Kuuluitpa sitten heihin, jotka seuraavat kymmenen askeleen korealaista ihonhoitorutiinia, tai heihin, jotka luottavat saippuaan ja perusvoiteeseen, tärkeintä on käyttää tuotteita oikeassa järjestyksessä. Kallis seerumi menee hukkaan, jos sitä ladotaan yövoiteen päälle. Hyvä nyrkkisääntö on, että tuotteet kannattaa levittää iholle ohuimmasta paksuimpaan.

Marie Claire UK:n asiantuntijat neuvovat, missä järjestyksessä tuotteita kannattaa käyttää hyötyjen maksimoimiseksi.

Päivä

Kuva: unsplash.com

1. Puhdistustuote

Ihonhoitorutiinin ensimmäinen askel on tietenkin ihon puhdistaminen. Pese kasvosi aamuin illoin huolellisesti valitsemallasi puhdistutuotteella. Pyyhi kasvot mikrokuitupyyhkeellä tai musliiniliinalla.

– Puhdistuksen tehtävänä on poistaa lika, hiki, mikrobit ja epäpuhtaudet ihon pinnalta, sekä luoda puhdas kanvaasi muille tuotteille, selittää ihotautilääkäri Anjali Mahto lehdessä.

2. Kasvovesi

Jos olet kasvoveden ystävä, käytä sitä ihon puhdistuksen jälkeen. Siitä, onko kasvovesi välttämätön osa ihonhoitoa, ollaan montaa mieltä.

– En ole suuri kasvovesien fani, koska ne usein ärsyttävät ihoa, huomauttaa ihotautilääkäri Justine Kluk.

Esimerkiksi AHA- tai BHA-happoja sisältävät kasvovedet ovat hyvä vaihtoehto heille, joiden iho kaipaa päivittäistä kuorintaa. Ne vauhdittavat ihosolujen uusiutumista ja auttavat puhdistamaan tukkeutuneet ihohuokoset. Sen sijaan kuivalle tai herkälle iholle liian voimakas tuote voi aiheuttaa yliherkkyysreaktion.

– Kuorivien happojen kanssa on noudatettava varovaisuutta… Ne voivat aiheuttaa ihon kuivumista, hilseilyä, kutinaa, herkistymistä ja ärsytystä, jos niitä käytetään liikaa, tohtori Mahto varoittaa.

3. Seerumi

Seuraavaksi on seerumien vuoro. Aamun ihonhoitorutiiniin sopii esimerkiksi C-vitamiinia sisältävä seerumi, joka auttaa suojaamaan ihoa ulkoisilta tekijöiltä.

– Se auttaa kirkastamaan ihoa, sekä taistelee ihon ennenaikaista vanhenemista aiheuttavia vapaita radikaaleja vastaan, tohtori Mahto selittää.

Kosteuttavia seerumeita taas voidaan käyttää mihin tahansa aikaan päivästä, vaikka aamuin illoin.

4. Kosteusvoide tai kasvoöljy

Kosteusvoide on aina syytä valita oman ihotyypin mukaan. Rasvoittuva iho hyötyy usein kevyistä, geelimäisistä tuotteista, mutta kuiva iho saattaa tarvita tuhdimman voiteen.

5. Aurinkosuoja

Aurinkosuoja kuuluu jokapäiväiseen ihonhoitorutiiniin. Se kannattaa levittää iholle vasta aivan viimeisenä.

– Aurinkotuotteiden käyttö voi suojata sinua ihosyövältä sekä ihon ennenaikaiselta vanhenemiselta, tohtori Mahto muistuttaa.

Ilta

Kuva: unsplash.com

1. Puhdistustuote

Illalla on tärkeää poistaa kasvoilta meikki ja päivän aikana kertyneet epäpuhtaudet. Tehokas kaksoispuhdistus sopii hyvin iltarutiiniin.

2. Kasvonaamio (ei pakollinen)

Kasvonaamioita ei suinkaan tarvitse käyttää joka päivä. Silloin, kun iho kaipaa ekstrahuolenpitoa, kannattaa naamio levittää heti puhdistuksen jälkeen.

– Naamioita voidaan käyttää kerran tai kahdesti viikossa, jos sellaisia haluaa käyttää, neuvoo tohtori Kluk.

Poista naamion jäämät kasvoilta ennen muiden tuotteiden levittämistä.

3. Kasvovesi

Mahdollisen kasvoveden vuoro on puhdistuksen ja naamion jälkeen.

4. Retinoli

Retinoli on vahva aina, joka voi herkistää ihon auringolle. Siksi retinolituotteita suositellaan käytettäväksi iltaisin.

– A-vitamiinin käyttö illalla tehostaa kollageenin tuotantoa ja auttaa tasoittamaan ihon sävyä, tohtori Mahto kertoo.

Koska retinoli on voimakas aine, ei sitä kannata käyttää yhdessä AHA- tai BHA-happoja sisältävien tuotteiden kanssa.

5. Seerumi

Seerumit levitetään iholle ennen kosteusvoidetta. Jos käytät AHA-happoja sisältävää seerumia, levitä se iholle ennen kosteuttavia seerumeita.

6. Kosteusvoide tai kasvoöljy

Viimeistele iltarutiini tehokkaalla yövoiteella. Jos iho on erityisen kuiva, voi kosteuden lukita iholle lisäämällä voiteen päälle kasvoöljyä.

Lähde: Marie Claire UK