OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: unsplash.com

Trendikkäät välikausitakit tekevät alkusyksyn pukeutumisesta helppoa

Syksyn ensimmäiset päivät ovat täällä. Ne tuovat mukanaan myös laidasta laitaan heittelehtivän sään. Aamuinen auringonpaiste saattaa muuttua syysmyräkäksi silmänräpäyksessä, mikä tekee pukeutumisesta haasteellista. Silloin, kun toppatakeille on vielä liian aikaista, kevyt välikausitakki vastaa alkusyksyn haasteisiin.

Stylist listasi tämän syksyn trendikkäimmät välikausitakit, jotka tekevät kesästä syksyyn siirtymisen vaivattomaksi.

Shacket-takki

Kesän ja syksyn trendikkäin takki on ehdottomasti shacket-mallia. Paidan ja takin risteytys on helppo heittää minkä tahansa asun päälle. Tyylikäs mutta rento shacket näyttää hyvältä mihin vuodenaikaan vain ja monipuolisuutensa ansiosta se onkin aivan täydellinen välikausivaate.

Shacket-takkeja on nähty yhtä lailla The Row’n kaltaisten huippusuunnittelijoiden catwalkeilla kuin halpavaateketjujen, kuten Topshopin ja Zaran hyllyillä.

View this post on Instagram

I guess we’re officially dressing for fall now ??

A post shared by RANA SHEIBANI (@ranasheibani) on

Vyöllinen bleiseri

Bleiseri on takuuvarma perusvaate, joka ei mene koskaan muodista. Hyvin istuva bleiseri toimii missä tilaisuudessa tahansa ja sitä voi käyttää ympäri vuoden. Vyöllinen malli on paitsi muodikas, myös helppo kietaista kiinni viiman iskiessä.

Kuluneena kesänä neutraalin sävyinen pellavableiseri oli kovassa huudossa, eikä sitä tarvitse heittää talvivarastoon vielä syksylläkään. Syyskuussa sen pariksi kannattaa pukea tummat farkut tai leveälahkeiset puvunhousut.

Ylisuuri farkkutakki

Olipa suosikkisi sitten pitkä, lyhyt, kulutettu tai värikäs, kaikki rakastavat farkkutakkia. Tänä vuonna katukuvassa on näkynyt etenkin ylisuuria farkkutakkeja, joita löytyy yhtä lailla vaateketjujen valikoimista kuin kirpputoreilta.

Farkkutakkia voi käyttää pitkälle syksyyn ja ylisuuren istuvuuden ansiosta sen alle voi pukea tarvittaessa muhkean villapaidan. Myös pehmeästä teddy-vuorista saa farkkutakkiin syksyn tuntua.

Vegaaninen nahkatakki

Nahkatakki on lähes ympärivuotinen kestosuosikki, joka tuskin menee koskaan muodista. Viileänä kesäpäivänä nahkatakin voi pukea kesämekon päälle. Syksyllä asusta saa vielä lämpimämmän paksujen sukkahousujen ja nilkkurien avulla. Tänä syksynä biker-nahkatakkien tilalle on tullut retrohenkeä huokuva, vyöllinen paitamalli.

Yhä useammat muotibrändit ovat luopuneet eläinperäisten materiaalien, kuten nahan käytöstä. Aidon nahan tilalle on tullut eettisempi vegaaninen nahka. Nykyään yhä useampi kuluttaja valitseekin mieluummin laadukkaasta tekonahasta valmistetun takin.

Lähde: Stylist, Instagram