OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Anniina Haukkaluoma

Kotimainen External rikkoo genrerajoja futuristisella singlellään ”Inertia”

Pirkanmaalainen progemetalliyhtye External on julkaissut uuden singlensä nimeltään ”Inertia”. Kappale on seuraaja joulukuussa julkaistulle kappaleelle ”Distant”, jonka miksasi tanskalaisen VOLAn Asger Mygind. Uusi kappale on osa yhtyeen tulevaa lyhytsoittoa ”Stillness”, joka julkaistaan myöhemmin tänä vuonna. EP:n kappaleet miksasi ja masteroi Samu Oittinen, joka tunnetaan työstään muun muassa Insomniumin, Sonata Arctican sekä Diablon kanssa. 

Singlen visualizer löytyy täältä.

External – Inertia

01. Inertia

Julkaisupäivä: 9.9.2020

Kuva: Teemu Mikaél

Inertian voit kuunnella myös Spotifyssa!

Julius Lehtonen kertoo: ”Epävakaan kevään aikana loimme yhtäkkiä musiikkia täysin tyhjästä ollessamme kukin eristyksissä. Meidän oli tarkoitus työstää toista albumiamme, mutta kun maailma pysähtyi, inspiroi se meitä luomaan itsellemme täysin uuden soundin. Inertia on tästä hyvä esimerkki, sillä se ei ole varsinaisesti metallia tai edes progea, vaan naittaa yhteen paljon eri vaikutteita tyypillisen soundimme ulkopuolelta. Kappale on fuusio modernia progea, hip hop -biittejä sekä pianomelodioita, jotka ammentavat modernista third stream jazzista ja tämän hetken klassisesta musiikista.” 

Tekijätiedot: 

Visualiser: Samuel Järvinen, Roger Lundberg
Musiikki ja sanat: Julius Lehtonen
Nauhoitus: Roger Lundberg
Rumpunauhoitukset: Samu Oittinen (Fantom Studio)
Miksaus ja masterointi: Samu Oittinen (Fantom Studio)
Jousisovitukset: Elias Nieminen

Aleksi Haukkaluoma – laulu, kitara
Julius Lehtonen – rummut, ohjelmointi
Samuel Järvinen – bassosyntetisaattori
Roger Lundberg – piano, äänisuunnittelu

Lisätietoja yhtyeen Facebookista ja Instagramista!