OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Tämä antioksidantti tehostaa muiden aineiden tehoa ihonhoidossa

Antioksidantit ovat ihonhoidon suuri sankari. C-vitamiini on varmasti kaikille tuttu, mutta ferulahappo on vielä monelle suhteellisen tuntematon ihmeaine.

Ferulahappoa käytetään ihonhoidossa erityisesti, koska se suojaa ihoa tehokkaasti vapailta radikaaleilta. Se paitsi ennaltaehkäisee, myös hoitaa auringon, sekä muiden ympäristön haittatekijöiden aiheuttamia vaurioita. Mikä kenties vieläkin kiinnostavampaa, voimakas antioksidantti todistetusti tehostaa monien muiden ihonhoidon tehoaineiden toimintaa.

Mitä ferulahappo oikein on?

– Ferulahappoa, eli hydroksikanelihappoa löytyy kasvien ja esimerkiksi kauran, riisin ja vehnän soluseinistä. Sen ensisijainen tehtävä on toimia antioksidanttina, joka neutralisoi UV-säteiden, saasteiden ja kehon omien aineenvaihduntaprosessien tuottamia vapaita radikaaleja, selittää konsultoiva ihotautilääkäri Anjali Mahto Stylist-sivustolla.

Antibakteerisilla ja anti-inflammatorisilla ominaisuuksilla varustettu ferulahappo suojaa soluja DNA-vaurioilta. Kosmetiikassa käytettynä ferulahappo auttaa suojelemaan ihoa ennenaikaiselta ikääntymiseltä. Se sopii erityisesti auringolle altistuneen ihon hoitoon ja se ehkäisee kollageenin hajoamista kaikilla ihotyypeillä.

– Se on mahtava antioksidantti. Se häivyttää juonteita ja pigmenttivirheitä, sekä auttaa torjumaan tulehdusta. Lisäksi kaikki, jotka ovat kiinnostuneita anti aging-ihonhoidosta, voivat hyötyä siitä rutiinissaan, tohtori Mahto jatkaa.

Mitkä tuotteet sopivat ferulahapon kavereiksi?

Yksi ferulahapon suurimmista hyödyistä on, että se ei ainoastaan toimi tehokkaana lisänä ihonhoidossa, vaan se myös vahvistaa joidenkin muiden aineiden tehokkuutta. Tutkimukset osoittavat, että ferulahappo lisää esimerkiksi ihonhoidossa paljon käytettyjen C- ja E -vitamiinien tehoa.

– Ferulahappo sopii erittäin hyvin yhteen L-askorbiinihapon ja E-vitamiinin kanssa, sanoo tohtori Jonquille Chantrey

Happo parantaa muiden antioksidanttien tehokkuutta, mutta myös niiden vakautta, jolloin ne jaksavat toimia iholla pidempään. Esimerkiksi C-vitamiini on tunnetusti erittäin epävakaa ja hapettuu helposti. Siksi C-vitamiiniseerumeihin on usein lisätty mukaan ferulahappoa.

Mitä ferulahappoa ostaessa on syytä tietää?

Ferulahappoa löytyy useimmiten seerumeista. Koska antioksidantit ovat epävakaita, ne voivat hajota altistuessaan valolle tai ilmalle. Tuotteita valitessa kannattaakin kiinnittää huomiota pakkaukseen, sillä tyhjiöpakkaukset ja tummat lasipullot suojaavat tuotetta hapettumiselta. Muista myös, että kotona avatut tuotteet säilyvät parhaiten kuivassa, viileässä paikassa, poissa suorasta auringonvalosta.

Vaikka ferulahappo ei yleensä aiheuta yliherkkyyttä tai ihoärsytystä, tohtori Mahto kehottaa varovaisuuteen silloin, kun ferulahapon rinnalla käytetään muita happoja. Ne saattavat pahimmillaan kumota ferulahapon vaikutukset.

Lähde: Stylist