OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Huhut vellovat AC/DC -yhtyeen ympärillä – onko tässä uusi kokoonpano?

Australialaisen rockyhtye AC/DC:n on on huhuttu saaneen valmiiksi pitkään odotettu uusi studioalbuminsa, jossa on  käytetty kappaleita, jotka perustajajäsen-rytmikitaristi Malcolm Young äänitti ennen hänen kuolemaansa vuonna 2017. Young joutui jäämään sivuun yhtyeestä ennen sen viimeisimmän Rockin or Bust-albumin äänittämistä tämän sairastuttua dementiaan ja yleisen kunnon rappeuduttua.

Yhtyeen viralliselle kotisivuille ilmeisesti ladattiin vahingossa kuvia, jotka kaikki viittaavat tulevaan musiikkivideoon ja uuteen albumiin. Kuvissa näkyy ns. ”klassinen kokoonpano”, jossa olisi mukana Brian Johnson, rummuissa Phil Rudd ja bassossa Cliff Williams sekä kitaroissa Angus Young ja edesmenneen Malcom Youngin veljenpoika Stevie Young. Kuvat poistettiin sivuilta pikaisesti, mutta esimerkiksi Brasilialainen fanisivusto on ladannut ne uudelleen sosiaaliseen mediaan.

Alkuvuodesta Twisted Sister -laulaja Dee Snider väitti, että Brian Johnson oli palannut AC/DC:hen ja bändi olisi parhaillaan äänittämässä uutta albumia hänen kanssaan. Hän väitti myös heinäkuussa 2020, että uusi AC/DC-studioalbumi olisi jo valmistunut, mutta julkaisu lykkääntyisi koronaviruksen takia.

Laulaja Brian Johnson joutui jättämään kesken yhtyeen Rock or Bust -kiertueen maaliskuussa 2016, kun lääkärit kertoivat hänelle pysyvän kuurouden riskin olevan todennäköinen kiertueella jatkettaessa. Guns N ‘Roses -laulaja Axl Rose korvasi Johnsonin 23 viimeisellä keikalla. Hieman ennen kiertueen päättymistä myös yhtyeen pitkäaikainen basisti Cliff Williams ilmoitti jäävänsä eläkkeelle.