OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Koronapäiväkirjan kansikuva

Saska Saarikosken uutuuskirjassa seurataan koronakevään dramaattisia päiviä

Toimittaja Saska Saarikosken uutuuskirjassa Poikkeustilassa – koronapäiväkirja seurataan koronakevään dramaattisia päiviä. Teos on elävää historiaa ja muisto ajalta, jota emme olisi halunneet kokea ja jota emme tule koskaan unohtamaan.

Kun poikkeustila julistettiin 16. maaliskuuta, Suomi aloitti matkan tuntemattomaan. Toimittaja Saska Saarikoski alkoi silloin pitää HS.fi:ssä Poikkeustilassa-nimistä päivittäin ilmestyvää palstaa, jossa hän seurasi koronakriisin eri puolia. Sen lisäksi hän osti suuren mustan vihon, johon hän alkoi tehdä omia päiväkirjamerkintöjään. Vihkoon kertyi huomioita hänen oman perheensä arjesta, tarinoita tavatuista ihmisistä ja pohdiskelua siitä, mitä tämä kaikki merkitsee.

Tähän kirjaan on koottu sekä Saarikosken kirjoitukset HS.fi:ssä että hänen omat päiväkirjamerkintänsä. Kirjassa esiintyvät koronakevään hahmot Huolettomasta Hunsvotista masentuneeseen pornokauppiaaseen ja vihaisista seiskakymppisistä päiväkirjan pitäjän äitiin, joka tietää kaiken sarjamurhaajista. Mukana on myös monta asiantuntijaa, jotka tuntuvat olevan koronasta keskenään kovin eri mieltä.

Välillä päiväkirjan pitäjä on huolissaan myös omasta tilanteestaan: ”Alkuiltapäivästä minulla on usein sellainen olo kuin en olisi ollenkaan sairas, ja sehän voi olla merkki oireettomasta koronasta.”