OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Englannissa tiukennettiin roimasti keikkapaikkojen koronamääräyksiä – sakkoa napsahtaa 1000£ jos musiikki soi liian kovaa tai asiakkaat jäävät kiinni tanssimisesta

Englannissa on otettu käyttöön liuta uusia hallituksen tekemiä lakimuutoksia villinä rehottavan koronaepidemian hillitsemiseksi. Keikkapaikat ja pubit joutuvat maksamaan 1000 puntaa sakkoa yli 85 desibelin musiikin soittamisesta ja henkilökunnan on myös tehtävä kaikki kohtuulliset toimenpiteet estääkseen asiakkaiden tanssimisen tiloissa.

Uuden lain mukaan “on toteutettava kaikki kohtuulliset toimenpiteet sen varmistamiseksi, että tiloissa ei toisteta musiikkia, joka ylittää 85 desibeliä musiikin lähteestä mitattuna ja lopettaa asiakkaiden yhteislaulaminen yli kuuden hengen ryhmissä.”

Toimenpiteiden tarkoituksena on ennaltaehkäistä ympäristö, jossa ihmisten on huudettava kuullakseen. Aikaisempien tutkimusten perusteella huutamisen aiheuttamat pisarat lisäävät huomattavasti viruksen leviämisriskiä.

Englannissa keikkapaikat, pubit, baarit ja ravintolat pakotettiin hiljattain sulkemaan ovensa jo klo 22.00 viime torstaista (24. syyskuuta) lähtien, sillä maan koronatilanne on kiihtynyt ennätystahtia. Eilen (29. syyskuuta) Englannissa ilmoitettiin 7 143 koronavirustapausta sekä 71 kuolemantapausta, joka on suurin nousu pandemian alkamisen jälkeen.