OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Van Halen -yhtyeen perustaja Eddie Van Halen, 65, on kuollut pitkän sairauden uuvuttamana

Legendaarinen kitaristi Eddie Van Halen on kuollut 65 vuoden iässä pitkällisen sairauden uuvuttamana. Omaiset ovat vahvistaneet muusikon menehtyneen kurkkusyöpään, jota hän oli sairastanut jo yli vuosikymmenen. Van Halenin tila heikkeni viime aikoina merkittävästi, sillä syöpä oli levinnyt myös muualle kehoon.

“En voi uskoa, että minun on kirjoitettava tämä, mutta isäni, Edward Lodewijk Van Halen, on menettänyt pitkän ja raskaan taistelunsa syöpää vastaan tänä aamuna”, kirjoitti kitaristin poika Wolfgang Van Halen Twitterissä.

Amerikkalaismedioiden mukaan Van Halen kuoli St. Johnin sairaalassa Kalifornian Santa Monicassa tänään tiistaina. Sairaalassa oli läsnä hänen vaimonsa Janie, hänen poikansa Wolfgang sekä hänen veljensä Alex, joka tunnetaan myös Van Halen -yhtyeen rumpalina.

Eddie perusti Van Halen -yhtyeen vuonna 1972 veljensä Alexin kanssa ja yhtye tunnetaan hiteistä kuten “Runnin’ with the Devil“, “Unchained“, “Hot for Teacher“, “Panama” ja “Jump“. Eddien yksi tunnetuimmista tavaramerkeistä oli hänen laajalti käyttämänsä Frankenstein -kitara, joka koottiin hänen henkilökohtaisten vaatimustensa mukaisesti vuonna 1975 muiden kitaroiden osista. Tämä punapohjainen instrumentti mustavalkoisilla raidoilla on edelleen yksi rock ’n’ rollin tunnetuimmista kitaroista.