OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Instagram / katemoss.gallery

Kate Moss paljastaa parhaat tyylivinkkinsä ja omat esikuvansa

Kate Moss, 46, on kiistatta yksi muotimaailman suurimmista kestotähdistä. Moss bongattiin alalle hänen ollessaan vasta 14-vuotias. Nyt supermalli on viettänyt muotimaailman huipulla jo yli kolme vuosikymmentä. Vaikka Moss on yhä yksi maailman halutuimmista malleista, on hänestä kuoriutunut vuosien saatossa myös liikenainen, joka pyörittää omaa kykytoimistoaan, nimeltä Kate Moss Agency. Ennen kaikkea Moss on yksi sukupolvensa merkittävimmistä muoti-ikoneista. Ei olekaan mikään ihme, että muotilehti Vogue France pyysi naista paljastamaan parhaat tyylivinkkinsä.

Ajaton tyyli

Moss kertoo haastattelussa, ettei hän noudata pukeutumisessa tiukkaa kaavaa.

– Minulla ei ole pukeutumisen suhteen sääntöjä, mutta yritän ehdottomasti miettiä, mihin olen menossa. Mietin, millainen henkilö kyseiseen tilaisuuteen osallistuisi ja mitä hän pukisi ylleen, nainen paljastaa.

Naiset ympäri maailmaa jäljittelevät Mossin boheemia ja rock-henkistä tyyliä, jota hän itse kuvailee “eklektiseksi”. Myös mallilla itsellään on monia esikuvia. Esimerkkeinä hän nimeää malli Anita Pallenbergin ja näyttelijä Susie Caven. Mutta vaikka Mossi ihailee heitä, ei hän yritä kopioida heidän tyyliään. Hänen mukaansa jokaisen onkin löydettävä oma tyylinsä.

– Joku, joka on omaperäinen, erottuu joukosta, hän toteaa.

Helppoa se ei aina ole. Usein on helpompi seurata trendejä kuin kulkea omia polkujaan. Moss on kuitenkin löytänyt oman tavaramerkki-tyylinsä jo varhain ja se on kestänyt aikaa varsin hyvin.

– Luulen, että mututuntuma on ainoa konsti. Luota vaistoosi, hän vinkkaa.

Muoti vuonna 2020

Moss myöntää, että muotiteollisuus on muuttunut huimasti siitä, kun hän itse päätyi alalle.

– Koko ala on käynyt läpi totaalisen muodonmuutoksen. Sosiaalinen media on muuttanut kaiken, hän sanoo.

Muoti-ikonien elämä ei ole enää pelkkää samppanjaa ja salamavalojen välkettä. Koko glamourin käsite on muuttunut aikojen saatossa.

– Vuoden 2020 glamour tarkoittaa ennakkoluulottomuutta ja itsevarmuutta, Moss sanoo.

Moss tietää, että trendit tulevat ja menevät. Ysärityyli on juuri nyt kovassa nosteessa ja Moss sattuu olemaan yksi sen esikuvista. Mossin mukaan tyylissä ja tyylikkyydessä ei kuitenkaan loppujen lopuksi ole kyse yksittäisistä vaatekappaleista.

– Minä ajattelen, että moderni nainen on vuonna 2020 itsevarma ja sinut itsensä kanssa, hän toteaa.

Nykyään Moss pyörittää omaa mallitoimistoaan. Nuorille, jotka haaveilevat mallin urasta, Mossilla on yksi tärkeä neuvo, joka heijastelee Me Too-liikkeen sanomaa:

– Ole ammattimainen, tee kovasti töitä ja muista, että voit sanoa ei, jos et halua tehdä jotain.

Lähde: Vogue France