OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Reseptivinkki: parasta poronlihasta arjessa & juhlassa

Porot ovat Lapin yöttömässä yössä kasvavaa auringon karjaa. Pienikin määrä uniikkia pohjoista laatulihaa nostaa aterian arjen yläpuolelle. Poronlihasta loihdit helposti niin herkulliset lihapullat, piirakat kuin juhlapöydän kuningattaren, sisäfileen.

Kotimainen poronliha on pääosin koko ikänsä vapaana luonnossa laiduntanutta vasaa. Nauttiessaan suomalaista poronlihaa ostaja tekee arvovalinnan, jossa yhdistyvät sukupolvien poronhoidon perinteet, yhteisöllisyys ja eläinten oikeus elää lajilleen tyypillisesti osana Lapin luontoa.

Poronlihan aromit pääsevät parhaiten oikeuksiinsa, kun niitä ei peitetä mausteisiin: suola ja pippuri riittävät. Kaupoista saa kylmäsavuporoa, joka maustaa keitot, piirakat wrapit ja leivät. Poronkäristystä pakastealtaasta valikoidessa kannattaa huomioida, onko kyseessä paisti- vai lapakäristys. Paistikäristys kypsyy pannulla vartissa, lapaa kannattaa hauduttaa pari tuntia.

“Poronlihan aromit pääsevät parhaiten oikeuksiinsa, kun niitä ei peitetä mausteisiin: suola ja pippuri riittävät.”