OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Ilmainen suora lähetys eestinhevosorien näyttelystä

OHO Live TV Eesti lähettää lauantaina, 10. lokakuuta suoraa kuvaa kello 12 alkaen Järvamaalta, jossa järjestetään eestinhevosorien vuosinäyttely. Lähetys on vironkielinen, mutta katsottavissa myös OHO Live TV Suomen kanavalta etusivulla tai tästä artikkelista. Näyttelyn voi katsoa maksutta myös jälkikäteen.

Millainen hevonen on eestinhevonen?

Eestinhevonen on muinainen hevosrotu, jonka tarkka alkuperä ei ole tiedossa. Se kuuluu pohjoisten metsähevosten ryhmään. Paikalliset ruokinta- ja säilytysolosuhteet sekä ankara luonnollinen valinta tekivät eestinhevosesta vaatimattoman, kestävän ja pienikokoisen. Vanhimmat kirjalliset tiedot eestinhevosesta ovat peräisin 1100-luvulta.

Eestinhevonen on matalajalkainen, pitkävartinen, kevyt maataloushevonen, jolla on kuiva ja vahva rakenne. Eestinhevosen luonne on vilkas, mutta rauhallinen, iloinen ja asiallinen, temperamentti energinen. Eestinhevonen sopii erinomaisesti luonteensa puolesta ratsuhevoseksi ja maataloustöihin.