OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Oletko valmis syksyn rohkeimpaan hiustrendiin?

Karanteenien keskellä moni etsinyt piristystä uudesta hiustyylistä. Siinä missä toiset ovat antaneet hiustensa kasvaa ja juurikasvun näkyä, kauneuden edelläkävijät ovat hakeneet inspiraatiota 90-luvun villeistä kampauksista. Yksi tämän syksyn huomiota herättävimmistä trendeistä ovatkin ysärihenkiset palkkiraidat. Niissä ei tavoitella luonnollisuutta, eikä tyylikästä balayage-efektiä, päinvastoin. Näyttävissä tehosteraidoissa suositaan selkeitä rajoja ja kirkkaita värejä. Erityisesti räikeän punaiset “laavaraidat” ovat olleet viime aikoina vahvasti esillä Instagramissa.

Julkkikset edellä

Lukuisat it-tytöt ovat innostuneet kaksisävyisistä hiuksista. Malli Devon Lee Carlson esitteli hiljattain paksuja, kirkkaanpunaisia raitojaan. Hänen kampaajansa, Evanie Frausto paljasti saaneensa inspiraationsa poptähti Christina Aguileran Come On Over Baby (All I Want Is You) -musiikkivideolta.

Laavaraidoista on innostunut myös ysärityyliä rakastava Bella Hadid. New Yorkissa vieraillessaan huippumalli oli koristanut tummat hiuksensa näyttävän punaisilla hiuslisäkkeillä.

Kysyntä kasvanut

Lontoossa toimivan hiussalonki Bleach Londonin edustaja kertoo Voguessa, että räikeiden värien kysyntä on kasvanut räjähdysmäisesti koronarajoitusten aikana.

– Tällaiset raidat ovat yksi suosikkityyleistäni toteuttaa ja vieläpä todella simppelit, sanoo kampaamon perustaja ja luova johtaja Alex Brownsell lehdessä.

https://www.instagram.com/p/CFenB_THS8X/?utm_source=ig_embed

Brownsellin mukaan laavaraidat sopivat hiuksiin kuin hiuksiin. Hän itse on maalannut niitä sekä piikkisuoriin hiuksiin että kiharapilven koristeeksi. Raitoja voi hankkia oman maun mukaan yhden tai niitä voi sutia koko pituuksiin. Toisin kuin tavallisten raitojen kohdalla, yksittäisistä palkkiraidoista haaveilevan ei tarvitse istua kampaajan tuolissa tuntikausia.

– Värin levittäminen käy nopeasti ja ylläpito on vieläkin helpompaa, koska tyvikasvusta ei tarvitse murehtia, Brownsell lupaa.

Kuten purkista värinsä saavat punapäät tietävät, punaisen värin ylläpitäminen vaatii hieman vaivannäköä, sillä väri haalistuu nopeasti. Yksittäisten raitojen huoltaminen on kuitenkin huomattavasti helpompaa, koska väriä ei tarvitse levittää koko päähän. Samaisesta syystä palkkiraidat ovat myös hiusystävällisempi vaihtoehto.

Punaisesta voimaa

Punainen väri palaa suosioon joka syksy. Ruskan innoittamat sävyt tuovat lämpöä ja valoa lyheneviin päiviin, mutta kirkkaanpunainen väri on varma katseenkääntäjä. Räiskyvä väri energisoi ja piristää mieltä harmaalla säällä ja epävarmojen aikojen keskellä.

Ennen kaikkea punainen on symbolinen väri. Punainen tutkitusti lisää itsevarmuutta ja kunnianhimoa. Punaisilla raidoilla voi Voguen mukaan olla samanlainen voimaannuttava vaikutus kuin punaisella huulipunalla. Tämä, jos jokin on hyvä syy kokeilla punk-henkisiä statement-raitoja.

https://www.instagram.com/p/CFxffidpSaC/?utm_source=ig_embed
https://www.instagram.com/p/B5ITrE7hhh2/
https://www.instagram.com/p/CDE-OXJpMwE/

Lähde: Vogue, Instagram, Askel terveyteen