OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Älä tuhlaa rahaa vääriin tuotteisiin – panosta näihin

Markkinoilta löytyy valtava määrä kosmetiikkaa ja hintahaarukkakin on huima. Siksi oikeiden tuotteiden valitseminen voi olla vaikeaa. On totta, että laadusta joutuu joskus maksamaan hieman enemmän, mutta toisaalta korkea hintalappu ei yksiselitteisesti viesti tuotteen tehokkuudesta. Liian usein kuluttaja sortuu ihmeitä lupaaviin luksustuotteisiin, joiden myötä rahat valuvat kirjaimellisesti viemäriin. Ylellinen kosmetiikka sopii toki hemmotteluhetkiin, mutta arjessa palvelevat hyvin myös edullisemmat tuotteet.

Who What Wear-sivuston asiantuntija Shannon Lawlor kertoo, millaisiin tuotteisiin hän itse panostaa ja mistä hän on valmis pihistämään.

Pihistä: Puhdistustuote

Hyvä puhdistustuote on oikeaoppisen ihonhoidon perusta. On tärkeää valita tuote, joka puhdistaa ihon tehokkaasti, sitä kuivattamatta. Toimivan puhdistustuotteen ei tarvitse maksaa maltaita, sillä se pestään nopeasti iholta pois. Kalliimmissa tuotteissa kuluttaja maksaa usein eteeristen öljyjen kaltaisista ainesosista, tai pahimmillaan pelkästä pakkauksesta. Apteekista löytyy kuitenkin useita huokeahintaisia puhdistustuotteita, jotka sopivat useimmille ihotyypeille.

Panosta: Antioksidantit

Antioksidantit ovat yksi kosmetiikan uusista supersankareista. Etenkin C-vitamiinin ominaisuuksia on hehkutettu viime vuosina. Koska kyseessä on hyvin ​​epävakaa aine, vaatii toimivan tuotteen valmistaminen paljon tutkimusta ja vaivannäköä. Myös pitoisuuksissa on paljon eroja. Saadaksesi kaiken irti C-vitamiini-seerumistasi, satsaa oikeasti tehokkaaseen tuotteeseen, vaikka se maksaisi hieman enemmän.

Pihistä: Ripsiväri

Markkinoilla on hyvinkin hintavia ripsivärejä, jotka epäilemättä tekevät tehtävänsä. Myös edullisemmasta päästä löytyy kuitenkin lukuisia ripsivärejä, joilla saat aikaan ammattimaisia tuloksia.

Panosta: Luomiväri

Luomiväreissä koostumus on kaikki kaikessa. Kaikkein halvimmilla luomiväreillä on taipumus paakkuuntua ja varista luomilta päivän mittaan. Kestävä ja helposti levittyvä väri takaa kauniin lopputuloksen.

Pihistä: Meikkivoide

Moni panostaa meikissä ennenkaikkea meikkivoiteeseen. Lawlor ei kuulu tähän joukkoon. Ei siksi, etteikö tuotteen laadulla olisi merkitystä. Lawlorin mukaan edullisempienkin brändien tuotteissa on otettu valtavia kehitysaskelia, joten budjettishoppajakaan ei joudu tinkimään laadusta.

Panosta: Peiteväri

Lawlor sanoo, että halvat peitevärit usein kuivattavat ihoa ja paakkuuntuvat rumasti. Poikkeuksiakin toki löytyy, mutta laadukas peitevoide peittää luonnollisesti jättäen ihon raikkaaksi.

Pihistä: Poskipuna

Koska poskipunaa levitetään kasvoille vain pieni ripaus, ei siihen ole pakko panostaa. Kunhan hankit juuri omalle ihollesi sopivan sävyn, voit huoletta valita lompakolle ystävällisen vaihtoehdon.

Panosta: Aurinkopuuteri

Äkkiseltään luulisi, että aurinkopuuteri kuuluu samaan kastiin poskipunien kanssa. Lawlorin mukaan hyvän ja huonon aurinkopuuterin välillä on kuitenkin valtavasti eroa. Llaadukas aurinkopuuteri sulautuu saumattomasti ihoon ja luo luonnollisemman lopputuloksen.

Kuva: pexels.com

Pihistä: Shampoo

Koska shampoo huuhdellaan hiuksista nopeasti pois, eivät sen hoitavat aineet ehdi vaikuttaa päänahassa kauaa. Shampoon pääasiallinen tehtävä on puhdistaa hiukset ja päänahka. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi ei tarvitse kuluttaa omaisuutta.

Panosta: Hoitoaine

Hoitoaineeseen sen sijaan kannattaa panostaa hiustenhoidossa. Koska tuote saa vaikuttaa hiuksissa pitkään, se ehtii oikeasti ravita ja kosteuttaa hiuksia.

Pihistä: Vartalovoide

Kasvojen iho vaatii välillä kalliita investointeja, mutta vartalovoiteiden kohdalla on hyvä pitää järki kädessä. Ottaen huomioon kuinka paljon tuotetta koko vartalon huoltoon kuluu, kalliisiin voiteisiin saa helposti tuhlattua omaisuuden. Lawlor lupaa, että kohtuuhintaiset kosteusvoiteet toimivat usein aivan yhtä hyvin kuin luksustuotteet.

Panosta: Kylpytuote

Okei, kypytuotteisiin ei välttämättä tarvitse syytää rahaa, mutta Lawlor rakastaa hemmotella itseään ylellisillä kylvyillä. Eikä ihme. Lämmin kylpy työpäivän jälkeen rentouttaa ja tutkitusti helpottaa nukahtamista. Jos itsehoitoon haluaa panostaa, rauhoittavalla tuoksulla varustettu kylpyöljy tuo arkeen ripauksen luksusta.

Pihistä: Aurinkosuoja

Terveen ja nuorekkaan ihon salaisuus on tietenkin aurinkosuoja. Aurinkovoiteen valinnassa painavat suojakerroin ja koostumus, ei niinkään hintalappu. Monet apteekin edulliset vaihtoehdot suojaavat ihon tehokkaasti.

Panosta: Kosteusvoide

Kosteusvoide on yksi ihonhoitorutiinin tärkeimmistä tuotteista ja siihen kannattaa panostaa. Halvat tuotteet sisältävät monesti enemmän silikoneja ja keinotekoisia hajusteita kuin hieman hintavammat tuotteet. Lisäksi laadukkaammista tuotteista tehoaineita löytyy usein suurempina pitoisuuksina. Toki tuotteessa käytetyt ainesosat ja kemikaalit eivät ole yksin hinnasta kiinni, joten ainesosaluetteloon kannattaa ostotilanteessa kiinnittää huomiota.

Lähde: Who What Wear