OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

6 myyttiä kauneudenhoidosta

Lehdet ja sosiaalinen media ovat täynnä kauneuteen liittyviä artikkeleita ja vinkkejä. Mukaan mahtuu myös paljon väärää tietoa, joka laajalle levitessään vakiintuu yleisesti hyväksytyiksi totuudeksi. On tärkeää muistaa, että monet kauneudenhoitoon liittyvistä uskomuksista ovat todellisuudessa pelkkiä myyttejä.

Beauty News listasi kuusi yleistä oletusta, joihin on yksinkertaisesti aika lakata uskomasta.

1. Hiusten leikkaaminen saa hiukset kasvamaan nopeammin

Olemme kaikki kuulleet ikivanhan myytin, jonka mukaan hiusten leikkaaminen saisi ne kasvamaan nopeammin. Sille, että hiusten leikkaus itsessään vaikuttaisi kasvunopeuteen, ei ole tieteellistä tukea. Säännöllinen trimmaus on toki hyvä käytäntö, koska huonokuntoisten latvojen poistaminen edistää hiusten terveyttä ja saa hiukset näyttämään paksummilta. Jos hiuksia haluaa kuitenkin kasvattaa, ei kampaajan pidä antaa saksia pituudesta liikaa.

2. Meikki on pahaksi ihollesi

Toinen myytti, jonka olemme varmasti kaikki kuulleet, on, että päivittäin meikkaaminen on pahaksi iholle. Meikin käyttö ei kuitenkaan sinällään aiheuta aknea tai vahingoita ihoa. Meikin poistamiseen sen sijaan on syytä kiinnittää huomiota. Jos meikkiä ei poisteta kunnolla, voi se tukkia ihohuokoset ja näin aiheuttaa finnejä. Likaisella iholla nukkumaan meneminen voi myös edesauttaa ikääntymisen merkkien syntyä. Muista huolehtia myös meikkisivellinten puhtaudesta.

3. Sheivaaminen saa karvat kasvamaan takaisin paksumpina

Ei, ajetut karvat eivät kasva takaisin paksumpina. Harhaluulolle tosin löytyy helppo selitys. Kun karva katkaistaan terällä, sen kärki jää paksuksi. Tästä syystä takaisin kasvava sänki voi näyttää pahemmalta ja tuntua terävämmältä. Menetelmissä, joissa karva poistetaan juurta myöden, ei tätä ongelmaa ole.

Kuva: pexels.com

4. Kaikki hypoallergiset tuotteet sopivat herkälle iholle

Hypoallerginen on muotisana, jota käytetään joskus liian heppoisin perustein. Myös hypoallergiset kosmetiikkatuotteet voivat aiheuttaa ärsytystä herkälle iholle. Tuotteiden laatu ja niissä käytetyt ainesosat vaihtelevat valtavasti ja hypoallergisina markkinoidut tuotteetkin saattavat todellisuudessa sisältää allergeeneja. Siksi mainoslauseiden varaan ei voi täysin tuudittautua. Ennen uuden tuotteen käyttöönottoa on aina hyvä tehdä allergiatesti pienelle ihoalueelle.

5. Rasvoittuvaa ihoa ei tarvitse kosteuttaa

Usein ajatellaan, että rasvoittuvaa ihoa ei tarvitse kosteuttaa, päin vastoin. Talintuotantoa pyritään hillitsemään voimakkailla ja kuivattavilla tuotteilla. Todellisuudessa iho kuin iho hyötyy kosteuttamisesta, kunhan käytössä ovat oikeat tuotteet. Kevyt kosteusvoide tai -geeli voi olla hyvä vaihtoehto rasvoittuvalle iholle. Kosteusvoiteen päivittäinen käyttö auttaa pitämään ihon tasapainossa ja ennaltaehkäisemään ikääntymisen merkkejä.

6. Mitä kalliimpi tuote, sitä parempi laatu

Kukapa meistä ei olisi sortunut aivan liian kalliin voiteen ostoon siinä toivossa, että tuote lunastaa lupauksensa ja uudistaa kasvomme yhdessä yössä? Hintalappu ei kuitenkaan ole tae tuotteen tehosta. Toki joissakin tapauksissa se voi tarkoittaa, että vaikuttavan ainesosan pitoisuus on suurempi, mutta kaikkein kalleimmissa tuotteissa maksetaan usein lähinnä brändistä. Laatuun saa ja pitääkin panostaa, mutta kohtuuhintaisista tuotteista löytyy varmasti toimivia vaihtoehtoja jokaiselle.

Lähde: Beauty News