OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Ihastuitko sinäkin syksyn trenditukkaan – Muista nämä asiat ennen otsatukan leikkaamista

Syksyllä on helppo inspiroitua pehmeästä otsatukasta. Hyvin leikattu otsis kehystää kasvoja kauniisti ja näyttää tyylikkäältä. Otsatukan leikkaaminen kuitenkin tosin vaatii hieman sitoutumista. Voi kestää kuukausia, ellei jopa vuosia, ennen kuin hiukset kasvavat takaisin ennalleen. Siksi on hyvä miettiä etukäteen, millainen otsatukka itselle sopii ja miten otsatukka toimii käytännössä.

– Ensimmäinen askel on hahmottaa omien kasvojen muoto, sillä se antaa paremman käsityksen siitä, miltä tietynlainen otsis oikeasti näyttäisi juuri sinulla, sanoo Taylor Taylor London-salongissa työskentelevä kampaaja Chloe Mckiver Who What Wear-sivustolla.

Mckiver kokosi yhdeksän kohdan muistilistan siitä, mitä ennen otsiksen leikkaamista tulisi ottaa huomioon.

1. Ennen kuin leikkautat otsatukan, mieti, oletko todella valmis siihen. Otsatukka ei ole kaikkein helppohoitoisin hiustyyli, mutta jos jaksat huolehtia sen ylläpidosta, näyttää se upealta. Muista, että otsatukan kasvattaminen vie aikaa, joten et voi hetkeen vaihtaa tyyliäsi.

2. Yksi pidemmän verho-otsiksen etu on, että se tarjoaa täydellisen tekosyyn skipata hiustenpesu silloin tällöin. Kun vedät hiukset ponnarille ja peset vain otsatukan, hiukset näyttävät freeseiltä.

3. Mieti tarkkaan, ennen kuin leikkautat lyhyen otsatukan. Sitä ei voi pyyhkäistä pois kasvoilta, eikä piilottaa. Lyhyt otsatukka on näyttävä statement, jota kannettava ylpeydellä. Mckiverin mukaan lyhyt otsis sopii parhaiten ovaaleille, sydämenmuotoisille ja pyöreille kasvoille. Hän kuitenkin muistuttaa, ettei sääntö ole kiveen hakattu, vaan jokainen kampaamon asiakas on yksilö.

Kuva: Instagram / therealkrystenritter

4. Keskustele otsatukasta etukäteen kampaajasi kanssa varmistaaksesi, että se sopii kasvojesi muotoon ja tuo esiin parhaat ominaisuutesi. Esimerkiksi pidempi otsatukka auttaa korostamaan poskipäitä ja nenää. Se voi myös lyhentää kasvoja. Sen sijaan sivulle pyyhkäistävä otsatukka pidentää pyöreitä kasvoja.

5. Jos täyteen otsatukkaan sitoutuminen pelottaa, Mckiver suosittelee kokeilemaan pitkää ja verhomaista otsatukkaa, joka laskeutuu kasvojen sivuille. Sitä on helpompi ylläpitää ja sen voi tarvittaessa sukaista korvien taakse. Myös pariisittaret kautta aikojen ovat suosineet tätä tyyliä.

6. Otsatukka vaatii paljon muotoilua varsinkin, jos hiukset eivät luonnostaan asetu haluamallasi tavalla. Mieti, riittääkö sinulla aamuisin aikaa ja kärsivällisyyttä hiusten laittamiseen. Tämä on entistä tärkeämpi kysymys, jos hiuksesi ovat pitkät, sillä silloin aikaa kuluu enemmän.

7. Harkitse, onko sinulla aikaa ja rahaa ravata kampaajalla trimmaamassa otsista. Mckiver muistuttaa, ettei hiuksia pitäisi lähteä itse sohimaan keittiösaksilla.

8. Otsatukka voi näyttää upealta kiharassa tukassa, mutta varmista, että sinulla on oikeat tuotteet ja tekniikat käytössäsi, jotta otsatukka asettuu haluamallasi tavalla. Mckiver sanoo aina aloittavansa otsatukan leikkuun muutamasta kiharasta nähdäkseen, pitääkö asiakas näkemästään. Otsatukkaa voi aina paksuntaa, mutta pois sitä ei saa muuta kuin ajan kanssa.

Kuva: Instagram / zendaya

9. Tee kotitehtäväsi. Etsi kuvia julkkiksista, joilla on samanmuotoiset kasvot tai sama hiuksen rakenne kuin sinulla. Mckiver muistuttaa, että kampaajat pitävät siitä, että asiakas osaa selvästi esittää, mitä hän haluaa. Esimerkiksi lehtileikkeet tai Instagram-kuvat auttavat kampaajaa ymmärtämään, millaista tyyliä tavoittelet. Tämän jälkeen kampaaja pystyy paremmin arvioimaan, toimiiko kyseinen malli asiakkaalla sellaisenaan.

Lähteet: Who What Wear, Instagram