OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Jesse Mustoselle villikortti maaradan MM-sarjaan 2021

Varkautelainen Jesse Mustonen sai menneellä viikolla hienoja uutisia, kun kansainvälisen moottoripyöräurheilun kattojärjestö FIM nimesi Mustosen maaradan MM-sarjaan kaudelle 2021.

– Upea juttu päästä ajamaan maaradan MM-sarjaa myös ensi kaudella. Oli hieno fiilis, kun yhteydenotto FIM:stä tuli. Tällä kaudella maaratakilpailut jäivät koronaviruksen vuoksi vähiin. Ajoin ainoastaan MM-kisan Puolassa, joten hienoa, että luottoa ajotaitoihini löytyy ja minut nimettiin MM-sarjaan mukaan, Mustonen kommentoi.

Mustosen lisäksi FIM nimesi ensi kauden MM-sarjaan Ruotsin Tomas H. Jonassonin sekä vuoden 2018 maailmanmestarin Saksan Martin Smolinskin. Koronaviruksen vuoksi maaradan MM-sarja typistyi kahteen osakilpailuun, joista Ranskassa Morizessa ajetun avauskilpailun Mustonen joutui jättämään väliin koronaviruksen aiheuttamien matkustusrajoitusten vuoksi. Samasta syystä myös MM-karsintakilpailu Rodenissa Hollannissa jäi ajamatta.

Koronan kurittama tynkä kausi

Kilpailukauteen 2020 valmistautuessa Mustosen kilpailukalenterissa komeili kuutisen kymmentä kilpailua. Lopulta heinäkuussa vauhtiin päässyt kausi oli vain 12 kilpailun mittainen koronaviruksen peruessa kilpailuja yhden toisensa perään ja tehden ulkomaille matkustamisen mahdottomaksi.

– Kausi alkoi Baltic-liigalla Latviassa heinäkuun alussa. Muuten keskityin kotimaan kilpailuihin, SM-liigaan, henk. koht. SM-finaaliin ja pariin Baltic-liigan otteluun, mitä nyt päästiin ajamaan. Allsvenkan Ruotsissa jäi kokonaan ajamatta ja Tanskaan ei ollut mahdollista mennä matkustusrajoitusten vuoksi, kertaa Mustonen mennyttä kautta.

– Kokonaisuutena olen ihan tyytyväinen kauteeni Puolan maarata MM-finaalia lukuun ottamatta. Tavoite oli kolme SM-kultaa, mutta speedwayn SM-finaalissa tuli hopeaa. Pariajon ja SM-liigan kultamitalit saavutettiin. Maaradan Suomenmestaruutta ei päässyt edes yrittämään, kun kilpailua ei lopulta ajettu ollenkaan, jatkaa Mustonen.

Maaradan MM-sarjan kuljettajat 2021:

 • Lukas Fienhage Saksa
 • Kenneth Kruse Hansen Tanska
 • Mathieu Tresarrieu Ranska
 • Zach Wajtknecht Iso-Britannia
 • Romano Hummel Hollanti
 • Theo Pijper Hollanti
 • James Shanes Iso-Britannia
 • Josef Franc Tsekki
 • Max Dilger Saksa
 • Bernd Diener Saksa
 • Hynek Stichauer Tsekki
 • Tomas H. Jonasson Ruotsi
 • Jesse Mustonen Suomi
 • Martin Smolinski Saksa

Maaradan MM-kalenteri 2021:

 • 13.5. Herxheim, Saksa
 • 4.7. Mühldorf, Saksa
 • 13.7. Marmande, Ranska
 • 28.8. Rzeszow, Puola
 • 4.9. Morizes, Ranska
 • 22.8. MM-challenge Scheessel, Saksa

Teksti Tomi Nevanperä, Must One’s Racing Team