OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Iso tukka ja isot olkatoppaukset – näiden kasari-ikonien tyyli puree yhä tänä päivänä

Ihana kamala 80-luku oli melkoista muodin myllerrystä. Vaikka isot hiukset, ylisuuret vaatteet ja korkeat vyötäröt aiheuttivat jälkeenpäin puistatusta, on kasariestetiikka viime vuosina tehnyt kovaa paluuta. Nyt, kun kotona on vietetty tavallista enemmän aikaa, moni on kaivanut mukavat leggingsit ja isot collegepaidat jälleen esiin.

Niin ristiriitaisia tunteita kuin kasarityyli herättääkin, poiki vuosikymmen lukuisia muoti-ikoneja, joiden tyyliä tullaan todennäköisesti aina jäljittelemään. Prinsessa Dianan, Grace Jonesin ja Madonnan kaltaiset naiset ovat inspiroineet naisia ympäri maailmaa. Glamour kokosi yhteen 80-luvun kuuluisuuksia, joista voi hakea innoitusta omaan kasarityyliin.

Prinsessa Diana

Kuva: Instagram / haute_history

On selvää, ettei 80-luvun muodista voi puhua mainitsematta prinsessa Dianaa. Edesmennyt Diana Spencer oli kenties koko vuosikymmenen valokuvatuin ja seuratuin nainen. Hänen kuohkeaksi föönattua tukkaansa ja isoilla olkatoppauksilla varustettuja pukujaan kopioitiin läpi 80- ja 90-lukujen.

Madonna

Kuva: Instagram / remember_madonna

On vaikea kuvitella, miltä muotimaailma näyttäisi ilman Madonnaa. Ihmiset ovat aina joka rakastaneet tai vihanneet hänen tyyliään, mutta tylsäksi häntä ei voi kukaan syyttää. Madonnan sormettomat pitsihansikkaat, vajaamittaiset leggingsit ja näyttävät korut määrittivät 80-luvun muotia. Tyylin ohella ihmiset ottivat mallia myös Madonnan anteeksipyytelemättömästä asenteesta.

Demi Moore

Kuva: Instagram / vintage90scelebs

Demi Moore oli yksi 80-luvun suurista muotiesikuvista. Hänen roolihahmonsa sellaisissa elokuvissa kuin Treffit Elmossa ja Ghost-elokuvasta tuttu lyhyt tukka inspiroivat naisia ympäri maailmaa. Mom jeansit ja converset tuovat yhä monelle juuri Demin mieleen.

Grace Jones

Kuva: Instagram / voguistique

Jamaikalaistaustainen Grace Jones muutti New Yorkiin 60-luvulla. Mallina, laulajana ja näyttelijänä työskennelleen naisen tyyli on ikoninen. Hänen lyhyeksi ajetut hiuksensa, voimakas lavameikkinsä ja uskomattomat esiintymisasunsa ovat aina olleet aikaansa edellä. Karismaattisen Gracen näyttävä tyyli on säilynyt lähes muuttumattomana läpi vuosikymmenten.

Jerry Hall

Kuva: Instagram / djedvice

Jerry Hall on yksi aidoista ja ihka ensimmäisistä supermalleista, joten on selvää, että hänen tyylinsä toimi innoituksena lukuisille naisille. Texasilaisen vaaleaverikön luonnollinen kauneus ja viettelevä tyyli hurmasivat 80-luvulla niin elokuvissa kuin Voguen kansissa.

Joan Collins

Kuva: Instagram / starcurator

Dynastia-televisiosarjalla oli valtava vaikutus kasarimuotiin. Joan Collinsin esittämä Alexis, valtavine hattuineen ja muhkeine olkatoppauksineen, oli varakkaan amerikkalaisen ruumiillistuma. Joan oli aina huoliteltu ja hänen tyylinsä sekä sarjassa että sen ulkopuolella huokui glamouria.

Cyndi Lauper

Kuva: Instagram / gynrockcityoficial

Cyndi Lauperin Girls Just Wanna Have Fun muodostui teemabiisiksi monille 80-luvulla kasvaneelle naiselle. Cyndin tyyliä voisi kuvailla kapinalliseksi, kokeilunhaluiseksi ja leikkisäksi. Hänen hullunkuriset, punk-henkiset vaatteensa saivat naiset tajuamaan, ettei pukeutumisen tarvitse aina olla niin vakavaa puuhaa.

Brooke Shields

Kuva: Instagram / brookeshields

Kukapa voisi unohtaa Brooke Shieldsin tuuheita kulmia, jotka ovat kuin suoraan tämän vuoden Instagram-syötteestä. Lapsitähtenä uransa aloittanut Brooke työskenteli 80-luvulla mallina, jonka naapurintyttömäinen kauneus lumosi kaikki.

Lisa Bonet

Kuva: Instagram / midnight_sonnets

Lisa Bonet on tänä päivänä aivan yhtä kaunis kuin hän oli 80-luvulla. Myös hänen omaperäinen ja boheemi tyylinsä on säilynyt ennallaan. Tänä päivänä muotilehtien sivuja koristaa hänen tyttärensä, Zoe Kravitz.

Molly Ringwald

Kuva: Instagram/ 80spiritual

Molly Ringwald tähditti suunnilleen jokaista 80-luvun teinileffaa. Ei liene yllätys, että hänen leikkisät hattunsa ja ylisuuret bleiserinsä keräsivät nopeasti uskollisen jäljittelijöiden joukon.

Lähde: Glamour, Instagram