OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Nämä kauneuden oppitunnit prinsessa Diana opetti meille

Prinsessa Diana on kiistatta yksi lähihistorian suurimmista muoti-ikoneista. Koko maailma seurasi, kun nuori Diana Spencer asteli alttarille prinssi Charlesin kanssa vuonna 1981. Nuoren prinsessan rohkea tyyli teki hänestä välittömästi tabloidilehtien suosikin. Vaikka hänen kuolemastaan on kulunut yli kaksi vuosikymmentä, Dianan vetovoima ei ole haihtunut. Sen todistaa myös Netflixin The Crownin uuden tuotantokauden suosio. Sen ehdoton tähti on nimittäin juuri Dianaa esittävä Emma Corrin.

Vaikka prinsessa Diana oli ennenkaikkea 80- ja 90-lukujen muodin ruumiillistuma, monet hänen tyylioppinsa pätevät yhä tänä päivänä. Glamour listasi viisi asiaa, joissa voisimme ottaa Dianalta mallia.

Harkitse hiustyylin muuttamista

Dianan föönattu tukka oli hänen tunnuspiirteensä. Kun hänen luottokampaajansa, Sam McKnight, ehdotti radikaalia muutosta Voguen kuvauksissa, Diana kuitenkin osoitti olevansa valmis impulsiivisiin tekoihin.

– Kuvauksista lähtöä tehdessään Diana kysyi, mitä tekisin hänen hiuksilleen, jos saisin vapaat kädet. Sanoin, että leikkaisin ne lyhyiksi ja yllätyksekseni hän suostui. Leikkasimme ne siinä paikassa, McKnight kertoo Glamourin mukaan.

Jos siis kaipaat pimeään vuodenaikaan hieman muutoksen tuulia, piristä mieltäsi ex tempore-kampaamokäynnillä.

Sininen silmänrajaus on kiinnostavampi kuin perusmusta

Yksi asia, josta prinsessa Diana muistetaan, oli hänen rohkea irtiottonsa kuninkaallisten meikkiperinteistä. Sininen silmänrajauskynä oli 80-luvun ja samalla Dianan jännittävämpi vaihtoehto ainaiselle mustalle. Sinisestä silmämeikistä on jälleen pinnalla ja Escentual.comin mukaan sinisten rajauskynien myynti on lähes kaksinkertaistunut The Crownin uuden kauden myötä.

Punoittavat posket näyttävät nuorekkaalta

Vaikka Diana oli kuninkaallinen, hän näytti usein suorastaan naapurintyttömäiseltä. Sen sijaan, että hän olisi esiintynyt julkisuudessa aina viimeisen päälle laitettuna, hän antoi punoituksen poskillaan näkyä. Glamourin mukaan kyse oli pääasiassa ruusufinnistä, mutta meikkitaiteilija Clayton Howard paljasti korostaneensa prinsessan nuorekasta hehkua poskipunalla.

Ihonhoito on tärkeää

Prinsessa Diana hoiti ihoaan tunnollisesti.

– Diana suhtautui ihonhoitoon järkevästi. Hän muisti aina puhdistaa meikit iholta päivän päätteeksi, eikä hän meikannut pesemättä kasvoja ensin, hänen entinen meikkitaiteilijansa, Mary Greenwell kertoo.

Kuninkaallisen ihonhoitorutiini oli kuitenkin varsin maanläheinen. Yksi prinsessan suosikkituotteista oli tälläkin hetkellä trendikäs ruusuvesi, jolla hän helli herkkää ihoaan. Hän suosi kohtuuhintaisia kosmetiikkamerkkejä, kuten Guerlainia ja Clarinsia.

80-luvun voimakkaat tuoksut ansaitsevat comebackin

80-luvulla voimakkaat hajuvedet olivat muodissa. Prinsessa Dianan henkilökohtainen suosikki oli Penhaligonin kukkaisa Bluebell-parfyymi, joka tuoksui hyasintilta, syklameenilta ja jasmiinilta.

– Hän käytti aina tuoksua. Aina, sanoo Greenwell sanoo.

Tuoksun voimaa ei pidä aliarvioida. Se antaa tyyliin viimeisen silauksen ja ilmentää käyttäjänsä persoonallisuutta aivan kuten vaatteet.

Lähde: Glamour