OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Nämä olivat vuoden googlatuimmat ihonhoitoaineet

Ihonhoidosta on tullut oma tieteenlajinsa. Verkkokaupat ja myymälöiden hyllyt pursuavat kosmetiikkatuotteita, joiden ainesosaluettelo muistuttaa lähinnä alkuaineiden jaksollista järjestelmää. Ainesosien loputtomassa viidakossa navigointi vaatii aiheeseen perehtymistä ja mikäpä olisikaan luotettavampi tiedonlähde kuin Google. Kosmetiikkakauppias Cult Beautyn mukaan verkkoshoppailijat ovat googlanneet ihonhoitotuotteiden ainesosia tänä vuonna enemmän kuin koskaan. Yritys julkaisi listan vuoden googlatummista tehoaineista.

C-vitamiini

Listan ykkösenä komeilee C-vitamiini. Sitä on haettu tänä vuonna jo huikeat 1 211 000 kertaa. C-vitamiini on ainesosa, jonka voimaan ihotautilääkärit yksimielisesti luottavat. Tehokas antioksidantti auttaa suojaamaan ihoa ulkoisilta uhkatekijöiltä, kuten UV-säteilyltä ja ilmansaasteilta. Sitä käytetään myös pigmenttihäiriöiden hoidossa.

Retinoli

Vuoden toiseksi haetuin tehoaine on paljon hypetetty retinoli, eli A-vitamiini. Kyseessä on yksi harvoista aineista, jotka tutkitusti auttavat silottamaan ryppyjä ja häivyttämään pigmenttihäiriöitä. Tehokas aine voi kuitenkin aiheuttaa ärsytystä herkälle iholle, joten ihotautilääkärit suosittelevat aloittamaan tuotteella, jossa retinolin pitoisuus on alhainen.

Risiiniöljy

Listan seuraava ihmeaine on pienoinen yllättäjä. Kolmannelle sijalle nimittäin sijoittui tänä vuonna risiiniöljy. Risiinipavuista valmistettava öljy edistää sekä ihon että hiusten hyvinvointia. Erityisen suosittu ainesosa risiiniöljy on kulmakarvaseerumeissa, sillä se auttaa ripsiä ja kulmia kasvamaan pidemmiksi ja tuuheammiksi. Jotkut risiiniöljyä sisältävät kosmetiikkatuotteet voivat kuitenkin aiheuttaa ihoärsytystä, joten kotihoidoissa kannattaa suosia puhdasta, luomulaatuista öljyä.

Kuva: unsplash.com

Hyaluronihappo

Hyaluronihappo nousi parrasvaloihin jokunen vuosi sitten, eikä sen suosio ole sen koommin hiipunut. Hyaluronihappo tunnetaan uskomattomasta kyvystään sitoa vettä itseensä, jonka takia se on suosittu aine kosteuttavissa seerumeissa ja voiteissa.

Skvaleeni

Myös skvaleeni kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Se myös auttaa vahvistamaan ihon omaa suojakykyä sekä vähentämään ihon punoitusta. Lisäksi se tekee hiuksista vahvat, kiiltävät ja sileät.

Salisyylihappo

Salisyylihappo on tuttu epäpuhtauksiin taipuvaisen ihon omistajille. BHA-happoihin kuuluva tehoaine kuorii ihoa ja ehkäisee ihohuokosen tukkeutumista. Salisyylihapolla on myös tulehduksia ehkäiseviä ominaisuuksia, joiden ansiosta se voi nopeuttaa jo olemassa olevia finnien paranemista.

Taikapähkinä

Taikapähkinä sopii erittäin rasvoittuvan ihon hoitoon. Taikapähkinä ehkäisee tehokkaasti ihon ylimääräistä talin tuotantoa. Se voi kuitenkin kuivattaa ihoa, joten jokaiselle ihotyypille se ei sovi.

Niasiinamidi 

B3-vitamiini niasiiniamidi on noussut hiljattain kosmetiikkaharrastajien suosioon. Se auttaa vahvistamaan ihon omaa suojakykyä. Sillä on myös tulehdusta ehkäiseviä vaikutuksia, joten se soveltuu ärtyneen ihon ja aknen hoitoon. Niasiiniamidi ei yleensä aiheuta ärsytystä, joten se sopii kaikille ihotyypeille.

Lähde: Cult Beauty, Stylist