OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: unsplash.com

Pesetkö sinäkin kasvosi väärin? Vältä yleisimmät sudenkuopat

Kasvojen pesu on rutiini, jonka toistamme jonka toistamme joka päivä. Silti moni tekee sen väärin. Liian usein kasvot pestään hutiloiden, tai ne kuivataan likaisella pyyhkeellä. Asiantuntijoiden mukaan moni meistä tekee samat virheet päivä toisensa jälkeen, mikä voi pitkällä aikavälillä vahingoittaa ihoa pysyvästi.

Glamour-lehti pyysi esteettisiin hoitoihin perehtynyttä sairaanhoitajaa, Alice Jenkinsiä, sekä lääkäri David Jackiä selittämään, miten kasvot todella tulisi pestä.

1. Ota tekniikka haltuun.

Poista ensin suurin osa meikistä ja liasta pelkällä kostealla pyyhkeellä. Valitse seuraavaksi tehokas, mutta hellävarainen puhdistustuote, joka poistaa iholta loputkin meikkijäämät. Asiantuntijoiden mukaan maitomainen koostumus sopii puhdistukseen hyvin. Viimeistele puhdistus vedellä tai misellivedellä.

Älä koskaan unohda laiminlyötyjä alueita, kuten hiusrajaa ja kaulaa. Niiden sivuuttaminen johtaa epäpuhtauksien kertymiseen, mikä voi oireilla esimerkiksi finneinä.

2. Älä koskaan pese kasvoja kuumalla vedellä.

Käytä kasvojen pesuun aina haaleaa tai kylmää vettä. Kuuma vesi, samoin kuin saunominen ja kasvojen höyrytys, laajentaa verisuonia, mikä saa kasvot punoittamaan. Lisäksi kuuma vesi voi vahingoittaa ihon luontaista suojakerrosta, jolloin iho kuivuu ja reagoi herkemmin ulkoisiin ärsykkeisiin.

Kuva: unsplash.com

3. Käytä kasvojen puhdistamiseen vähintään minuutti.

Olet varmasti kuullut, että hampaiden harjaamiseen pitäisi käyttää kaksi minuuttia. Myös kasvojen pesu suoritetaan usein puolihuolimattomasti niin, että iholle jää epäpuhtauksia. Asiantuntijoiden mukaan oikeaoppisen puhdistuksen tulisi kestää vähintään minuutti. Aseta siis puhelimeen ajastin ja omista kasvojen puhdistamiselle sen ansaitsema aika.

4. Muista kuoria

Hyvän puhdistuksen lisäksi iho kaipaa säännöllistä kuorintaa. Se poistaa kuolleet solut ihon pinnalta ja edistää hoitotuotteiden imeytymistä. Tuloksena on terveempi, kirkkaampi iho.

Kuorinta on hyvä tehdä ihotyypistä riippuen pari, kolme kertaa viikossa. Rasvoittuva iho saattaa kaivata kuorimista useammin kuin herkkä iho. Etenkin mekaaninen kuorinta voi herkistää valmiiksi kuivaa ja helposti ärtyvää ihoa, mutta esimerkiksi lempeämmät happokuorinnat sopivat kohtuudella käytettynä useimmille.

5. Älä unohda seerumia

Hyvän puhdistusrutiinin viimeinen vaihe pitäisi aina olla kasvovesi tai seerumi, joka palauttaa ihon luonnollisen pH-tasapainon. Saippuat, putsarit ja jopa pelkkä vesi voivat häiritä ihon pH-tasapainoa. Silloin, kun ihon mikrobiomi on tasapainossa, iho voi paremmin.

Lähde: Glamour