OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: unsplash.com

Voi ei, vuosituhannen vaihteen kamalin trendi teki paluun

Muotimaailmassa ovat viime aikoina puhaltaneet nostalgian tuulet. Ensin kasari ja sitten ysäri ovat kokeneet vahvan renessanssin. Nyt myös vuosituhannen vaihteesta tutut trendit ovat alkaneet pulpahdella uudelleen pinnalle. Yksi niistä on veluurista valmistettu verryttelupuku.

Kukapa voisi unohtaa Paris Hiltonin, Jennifer Lopezin ja Mariah Careyn millenniumin aikaista univormua. Juicy Couture oli kaikkialla ja muotitietoisimmat valitsivat verkkarien pariksi suuret aurinkolasit sekä pikkuruisen koiran. Vaikka moni näkee trendistä yhä painajaisia, on loungewearin tämänvuotinen suosio nostanut veluuriasut takaisin suosioon.

Vuosituhannen vaihteesta nykypäivään

Paris Hilton oli aikanaan yksi maailman suurimmista muodin suunnannäyttäjistä. Hänen 2000-luvun alun veluuriasunsa oli kirkkaan vaaleanpunainen. Takki oli varustettu vetoketjulla ja hupulla, ja housuissa oli matala vyötärö sekä leveät lahkeet. Ylisuuret aurinkolasit kruunasivat kokonaisuuden. Verkka-asu oli niin muodikas, että siinä sopi ilmaantua jopa punaiselle matolle, kunhan tennarit muisti vaihtaa korkkareihin.

Kuva: Instagram / SKIMS

Niin kammottavalta kuin kaikki tämä kuulostaakin, ovat Paris ja hänen seuraajansa Kim Kardashian päättäneet nostaa kyseenalaisen trendin uuteen kunniaan. Kardashianin vaatemerkki SKIMS lanseerasi hiljattain mallistollisen veluuriasuja, jotka ovat parhaillaan myynnissä Yhdysvalloissa.

Ennen kuin alat hengittää paperipussiin, voimme helpottuneina todeta, että veluuriasun moderni versio on alkuperäistä hieman hillitympi. Värit eivät ole aivan yhtä kirkuvia ja siluettiakin on nykyaikaistettu. Takamusta ei enää korista juicy-teksti ja strassikiviltäkin on tällä kertaa enimmäkseen vältytty. On silti selvää, että kyseessä yhä mielipiteitä jakava statement-asu.

Suunnittelijat hurahtivat veluuriin

SKIMS:in ohella myös monet muut brändit ovat lähteneet mukaan veluurivillityksen toiselle kierrokselle. Listalta löytyy tietenkin myös alkuperäinen klassikko, Juicy Couture.

Jos kimallus ja takapuoleen korjaillut tekstit eivät ole sinun makuusi, merkit kuten Next ja Marks & Spencer ovat tuoneet markkinoille hieman aikuisempia versioita. Esimerkiksi musta tai laivastonsininen verkkapuku sopii katu-uskottavaan arkipukeutumiseen. Tennarit ja ylisuuri bleiseri viimeistelevät kokonaisuuden. Tällä kertaa takkia ja housuja ei myöskään ole pakko käyttää samaan aikaan. Veluurista valmistettu yläosa saa kontrastia nahkahousuista ja veluuriverkkareista tulee silmää miellyttävä asukokonaisuus neutraalin neuleen kanssa.

Lähde: Stylist, Instagram