OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kissalle myrkylliset joulukasvit

Kauniit joulukasvit luovat jouluista tunnelmaa, mutta valitettavasti osa joulun kukista ja kasveista voi olla kissalle vaarallisia. Valitse siis kasvit tarkkaan, jos kotonasi on kissoja ja sijoita mahdolliset vaaralliset kasvit kissan ulottumattomiin. Agria Eläinvakuutus listaa kissalle sopimattomia joulukasveja ja -kukkia.

Tietyt joulukasvit ovat kissoille myrkyllisiä tai ne sisältävät ärsyttävää maitiaisnestettä. Kasvien aiheuttamat myrkytykset ovat harvinaisia, mutta niitä tapahtuu toisinaan. Pahimmillaan myrkytys voi johtaa kissan menehtymiseen.

Jos kissasi on erityisen utelias ja maistelee mielellään kaikkea uutta ja kiinnostavaa, kannattaa ostaa vain kissalle vaarattomia tai muovisia joulukasveja.

Liljakasvit ovat erityisen vaarallisia kissoille ja niistä pahimpia ovat lilium-sukuiset kasvit. Sekä itse kasvi että sen erittämä maitiaisneste ovat kissoille vaarallisia. Pienikin maistiainen voi aiheuttaa vatsavaivoja ja pahimmillaan hengenvaarallisia munuaisvaurioita.

Joulukasvit kuten joulutähti, misteli ja rautatammi voivat ärsyttää muun muassa kissan ruoansulatuskanavan limakalvoja.

Joulukasvit, jotka voivat aiheuttaa kissalle myrkytyksen oireita:

  • Liljakasvit
  • Jouluruusu
  • Hyasintti
  • Joulutähti
  • Misteli
  • Rautatammi
  • Amaryllis
  • Väriherneet

Myrkytyksen oireet

Ota yhteyttä eläinlääkäriin, jos kissalla ilmenee myrkytyksen oireita ja kissan yleisvointi heikkenee. Yleisiä myrkytyksen oireita ovat muun muassa oksentelu, ruokahaluttomuus ja juomattomuus.