OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Neljä ajatonta takkia talveen

Viime vuosina kestävyyden arvostus kasvanut myös muotimaailmassa. Nopeasti vaihtuvat trendit ja pikamuoti ovat valtava taakka ympäristölle, joten lohdullista, että kuluttajien kiinnostus ajatonta tyyliä ja laatua kohtaan on herännyt.

Hyvä vaate tarjoaa mukavuutta, tyyliä ja käytännöllisyyttä. Ennen kaikkea se on laadukkaasti valmistettu ja kestää aikaa. Vaikka todellinen klassikko saattaa maksaa hieman enemmän, sijoitus maksaa itsensä takaisin vuosien saatossa. Esimerkiksi päällystakki on vaate, johon kannattaa satsata, sillä se viimeistelee asukokonaisuuden.

– Takki on statement-vaate, joka sopii minkä tahansa asun pariksi. Omaa suosikkitakkia tulee käytettyä yhä uudelleen ja uudelleen, muistuttaa Harper’s Bazaar-lehden muotitoimittaja ja stylisti Cassie Anderson.

Lehti listasi neljä talvitakkiamallia, joita tulevat takuuvarmasti pysymään katukuvassa vuosi toisensa jälkeen.

Ylisuuri takki

Ylisuuret vaatteet ovat olleet muodissa jo pitkään. Mom-farkut sekä iskäbleiserit vallitsivat kevään katukuvaa ja talven suosituin vaatekappale on tietenkin pitkä, ylisuuri villakangastakki.

– Se on androgyyni ja hienostunut, Anderson sanoo.

Vaikka kyseessä on juuri nyt erityisen trendikäs tyyli, ylimitoitettu takki on pitänyt pintansa muodin huipulla vuosikymmeniä. Se ei ole ihme, sillä reilu istuvuus ja yksinkertainen siluetti näyttävät hyvältä jokaisen yllä. Valitse maanläheinen sävy, joka toimii arjessa asun kuin asun kanssa.

Kuva: pexels.com

Teddytakki

– Tämä takki on mukavuuden ruumiillistuma, Anderson kuvailee.

Toden totta, muhkeaan teddytakkiin sujahtaminen on kuin kietoisi itsensä lämpimään vilttiin. Muotitoimittajat, mallit ja julkkikset ympäri maailmaa rakastuivat välittömästi Max Maran teddy-takkiin, kun se tuli myyntiin vuonna 2013. Siitä sai alkunsa teddymaniaksi nimetty ilmiö, joka ei ole sen koommin hiipunut.

– Itse puen teddytakin suorien farkkujen ja silkkipaidan pariksi. Näin syntyy rento, mutta huoliteltu syystyyli, Anderson vinkkaa.

Teddytakkeja löytyy markkinoilta kaikissa mahdollisissa väreissä. Beige tai musta on monikäyttöisin valinta, mutta kirkkaat, leikkisät värit tuovat entistä enemmän iloa ja lämpöä synkkään vuodenaikaan.

Kuva: pexels.com

Kietaistava malli

Vaikka takin leikkaus olisi simppeli, ei se saa olla muodoton. Vyöllinen trenssi tai villakangastakki on aina takuuvarma valinta, sillä vyö kuroo vyötärön esiin.

Pue polvimittainen villakangastakki vaikkapa midimittaisen mekon ja nilkkurien pariksi. Naisellinen tyyli suorastaan huokuu vanhaa Hollywoodia.

Kuva: pexels.com

Takki, joka istuu kuin nakutettu

Ajattoman tyylin salaisuus piilee taitavassa räätälöinnissä. Hyvin leikattu vaate imartelee kantajaansa, eikä mene koskaan muodista. Kaunislinjainen villakangastakki, joka istuu täydellisesti hartioilta ja vyötäröltä, on takuuvarma syksyn ja talven pelastaja.

Kuin kantajansa ylle ommeltu takki näyttää hyvältä niin auki kuin kiinni. Monipuolinen klassikko sopii käytettäväksi yhtä lailla jakkupukujen, juhlamekkojen, kuin legginsien ja tennarien kanssa. Tämä jokapaikan höylä pitäisikin löytyä jokaisen naisen vaatekaapista.

Kuva: pexels.com

Lähde: Harper’s Bazaar