OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

F1: Mercedekseltä isoja uutisia – Wolff jatkaa sopimustaan ja INEOS tallin kolmanneksi omistajaksi

Mercedes-AMG Petronas-formulatiimi ilmoitti perjantaina 18. joulukuuta kahdesta merkittävästä uutisesta. Lehdistötiedotteessaan tiimi kertoo, että tiimin omistus jaetaan nyt kolmeen, jossa jokaisella osapuolella on yksi kolmasosaa tiimin osakkeista: Toto Wolff, INEOS ja Daimler AG.

Mercedes-AMG Petronas on ollut ylivoimainen viimeisten F1-kausien aikana ja voitti myös kauden 2020 kuljettaja- ja tallimestaruuden Toto Wolffin johdolla.

Sen jälkeen, kun Mercedes-Benzin työryhmä palasi Formula 1:een vuonna 2010, jatkuvat strategiset investoinnit, urheilullinen sitoutuminen ja kaupallinen kasvu ovat rakentaneet organisaation johtavaksi ennennäkemättömillä seitsemällä peräkkäisellä kaksinkertaisella maailmancupilla vuodesta 2014 lähtien.

Lisäksi tiimi nauttii nimikumppanuutta PETRONAS-yhtiön kanssa myös vuodesta 2010. Formulatiimillä on vahva kaupallinen näkyvyys, mikä tuottaa merkittävästi tuloa.

Uuden osakeomistusrakenteen mukaisesti Toto Wolff jatkaa tiimijohtajana ja toimitusjohtajana vielä kolme vuotta johtaen yhtiön ja tiimin johtotehtäviä. Hänellä on myöhemmin mahdollisuus siirtyä uuteen organisaation sisäiseen tehtävään, kun hän katsoo, että on oikea aika tehdä niin.