OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Seinäjokelainen Juho, 14, on finaaliviisikossa Guitar World -lehden arvostetussa vuoden paras nuori kitaristi -kilpailussa

Nuori muusikkolahjakkuus Juho Ranta-Maunus, 14, on mukana Guitar World -lehden järjestämässä kansainvälisesti arvostetussa kilpailussa, jossa valitaan maailman paras nuori kitaristi vuosittain. Juho osallistui kilpailuun itse säveltämällään kappaleella “Diversity“, joka on hänen ensi sävellyksensä. Nuori kitaristi -kategorian voittajaa odottaa matka studiosessioihin ulkomaille.

Ranta-Maunus käy Seinäjoen lyseon musiikkipainotteista kahdeksatta luokkaa ja hän opiskelee kitaransoittoa Etelä-Pohjanmaan musiikkiopistossa. Lisäksi Ranta-Maunus käy sävellys-, piano- ja bändisoittotunneilla. Kitaransoiton hän aloitti kahdeksanvuotiaana ja jota hän treenaa päivittäin. Viikonloppuisin harjoitteluun kuluu vähintään kolme tuntia päivässä!

Katso alta Juho on itse säveltämä ja esittämä Diversity:

”Kilpailuun harjoitteleminen ja oman singlen tekeminen on ollut todella jännittävä ja opettavainen prosessi. Halusin nimenomaan käyttää omaa kappaletta kisassa ja on uskomatonta, että olen päässyt finaaliin saakka”, progressiivisesta rockista ja metallista pitävä, esikuvikseen muun muassa John Petruccin ja Kiko Loureiron nimeävä Ranta-Maunus kommentoi Guitar Worldille.

Voittaja valitaan tuomariston ja lehden toimittajien äänten sekä yleisöäänestyksen perusteella. Tuomaristoon kuulu kitarasankareiden hieman nuorempaa koulukuntaa edustavat Triviumin Matt Heafy, Animals As Leadersin Tosin Abasi sekä Halestormin Lzzy Hale. Kaikkien finalistien taidonnäytteet sekä äänestyslomakkeen löydät täältä. Äänestysaikaa on viikon loppuun saakka.