OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

14-vuotias Juho Ranta-Maunus kruunattiin maailman parhaaksi nuoreksi kitaristiksi

Seinäjoelta kotoisin oleva 14-vuotias Juho Ranta-Maunus on voittanut arvostetun Guitar World -lehden järjestämän vuoden nuori kitaristi -kilpailun. Guitar World paljasti kilpailun voittajan tiistaina alkuillasta. Aiemmin tällä viikolla uutisoidun arvostetun kitarakilpailun finaalissa oli kaikkiaan viisi nuorta kitaristia ympäri maailmaa.

Voittaja valittiin yleisön, lehden toimittajien sekä tuomariraadin äänillä. Tuomaristoon kuuluivat kitarasankareiden hieman nuorempaa koulukuntaa edustavat Triviumin Matt Heafy, Animals As Leadersin Tosin Abasi sekä Halestormin Lzzy Hale. 

Ranta-Maunus osallistui kilpailuun omalla kappaleellaan Diversity, jossa on raskaan ja progressiivisen rockin elementtejä.

Tuomariston mukaan nuoren miehen oma sävellys osoittaa poikkeuksellista instrumentin käsittelytaitoa, sekä ikäisekseen varsin kypsää vibraton käyttöä. Hän tietää, milloin jarrutella ja antaa nuotin soida, ja milloin vapauttaa lickien vyöryn. Ja tämän monipuolisuuden (diversityn) johdosta hänet kruunataan tämän vuoden kilpailun voittajaksi.

Ranta-Maunus saa kilpailun voitosta palkinnoksi PRS:n SE Hollowbody II Piezo -kitaran (arvo noin 1 500 euroa). Lisäksi hänestä tehdään artikkeli Guitar Worldin painettuun julkaisuun ja nettisivulle, sekä hänen kanssaan kuvataan ammattimainen soittovideo.