OHO Live TV Suomi

Joka päivä jotain uutta

Kuva: pexels.com

Jojobaöljy on ihonhoidon klassikko – sopii melkein jokaiselle

Jojobaöljy on monikäyttöinen ihonhoidon ihmeaine, joka sopii lähes iholle kuin iholle, kuivasta rasvoittuvaan. Se on yleisesti käytetty aine kosmetiikassa, eikä ihme. Jojobaöljystä on lukuisia hyötyjä iholle. Se kosteuttaa tehokkaasti kuivaa ihoa ja säätelee rasvoittuvan ihon talintuotantoa. Se suojaa myös ihoa ympäristötekijöiltä.

Plastiikkakirurgi ja iho-ongelmiin erikoistunut tohtori Paul Nassif kertoo Stylist-sivustolla, mikä tekee jojobaöljystä niin suositun ihonhoitoaineen.

Mitä jojobaöljy on?

– Jojobaöljy on luonnollinen öljy, jota uutetaan jojobapensaan siemenistä. Nimestään huolimatta jojoba on itse asiassa vahaesteri ja ominaisuuksiltaan hyvin samankaltainen, kuin ihon oma tali, tohtori Nassif selittää.

Toisin kuin monet muut öljyt, jojobaöljy kykenee tunkeutumaan syvälle ihoon.

– Tämän ansiosta sen voimakkaat antioksidantit pääsevät tekemään työnsä ja pitämään ihon terveenä, tohtori Nassif lisää.

Kuva: pexels.com

Miten jojobaöljyä voi hyödyntää ihonhoidossa?

Jojobaöljy sisältää runsaasti antioksidantteja, kuten E-vitamiinia. Tämän ansiosta se suojaa ihoa tehokkaasti vapailta radikaaleilta ja ympäristötekijöiden aiheuttamilta vaurioilta. Jojobaöljy on myös luonnostaan antibakteerinen ja tulehduksia ehkäisevä aine, jota on jo pitkään käytetty erilaisten iho-ongelmien hoidossa.

– Se voi auttaa rauhoittamaan ärtynyttä ihoa, mukaan lukien ekseeman ja psoriaasin oireita, tohtori Nassif kertoo.

Jojobaöljy on tehokkaasti kosteuttava ja siksi sitä löytyy usein juuri kuivan ihon kosteusvoiteista. Koska se muistuttaa paljon talia, jojobaöljy kosteuttaa ihoa tukkimatta ihohuokosia, joten se sopii myös rasvoittuvalle iholle. Itse asiassa se auttaa tasapainottamaan ihon ylivilkasta talintuotantoa.

– Tämä ehkäisee finnien syntyä, sekä auttaa minimoimaan ihohuokosten ja mustapäiden ulkonäköä, tohtori Nassif huomauttaa.

Jojobaöljyä voi käyttää antibakteerisena puhdistusaineena tai kosteusvoiteen joukossa. Jojobaöljyä voidaan käyttää myös sellaisenaan esimerkiksi paikallisten ihovaurioiden hoitoon. Erittäin kuiva iho puolestaan nauttii säännöllisestä jojobanaamiosta.

– Rakastan jojobaöljyä, koska se parantaa aktiivisten ainesosien, kuten retinolin ja salisyylihapon, imeytymistä, vinkkaa tohtori Nassif.

Lähde: Stylist