OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Anniina Haukkaluoma

External julkaisi uuden EP:n “Stillness” musiikkivideon “Motion In Stillness” kera

Kotimainen hypermodernia metallia esittävä External on julkaissut uuden lyhytsoittonsa nimeltään “Stillness”. EP:n kappaleet on julkaistu yksi kerrallaan joka kuukausi aina syyskuusta lähtien. Nyt lyhytsoitto on julkaistu kokonaisuudessaan viimeisen kappaleen “Motion In Stillness” myötä, ja kyseisestä kappaleesta on katsottavissa myös musiikkivideo.

Katso musiikkivideo:

Yhtye kertoo:

“Stillness syntyi epävarmaan kevään 2020 aikana. Meidän oli tarkoituksena työstää kakkosalbumiamme, kunnes pandemia iski ja me kaikki lukkiuduimme koteihimme karanteeniin. Sinä aikana tyhjästä manifestoitui joukko uusia kappaleita. Musiikillisesti ne ovat erilaisempaa kuin mikään, mitä olemme koskaan tehneet. Kappaleet nojaavat enemmän alternativeen, ja sisältävät monia vaikutteitamme metallin ulkopuolelta, kuten third stream jazz ja Brittiläinen jazz-skene, nykyklassinen musiikki Ólafur Arnaldsin tyyliin ja pohjoismaiset visionäärit kuten legendaarinen Björk”

“Neljäs ja viimeinen kappale “Motion In Stillness” täydentää koko palapelin. Kappale toimii EP:n temaattisena keskipisteenä, ja se edustaa sen musiikin ydintä ja sielua, joka syntyi eristyksissä ja hiljaisuudessa. Se juhlii ihmisen kykyä löytää kauneutta pienistäkin asioista, merkitystä merkityksettömyydestä ja valoa pimeydestä, vaikeista ajoista huolimatta ja erityisesti niiden aikana.”

“EP:n jokainen kappale ruumiillistuu Teemu Mikaélin maalaaman upean malaauksen kautta. Hänen taiteellinen visionsa toi uutta henkeä kappaleisiin.”

EP:n tekijätiedot:

“Motion in Stillness” videon kuvasi, ohjasi ja editoi Aleksi Yli-Somero sekä Roger Lundberg. Konsepti ja näyttelijät; External. Musiikki ja sanoitukset: Samuel Järvinen ja Julius Lehtonen. Äänitys: Roger Lundberg. Rumpuäänitykset: Samu Oittinen (Fantom Studio). Miksaus ja masterointi: Samu Oittinen (Fantom Studio). Jousisovitukset: Elias Nieminen. Kansitaieet: Teemu Mikaél. Aleksi Haukkaluoma – laulu, kitarat. Julius Lehtonen – rummut, ohjelmointi, efektikitarat. Samuel Järvinen – bassokitara, synabasso, ukulele basso, ohjelmointi. Roger Lundberg – kitara, äänisuunnittelu.