OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Jani Salonen

Teemu Asunmaa määrätietoisena puolustamaan kauden avaavan Arctic Lapland Rallyn SM1-luokan voittoa

SM-rallikauden avaava Arctic Lapland Rally ajetaan tulevana viikonloppuna Rovaniemen lumisissa maisemissa. SM1-luokan puolustava Suomen mestari Teemu Asunmaa asettaa tavoitteekseen maksimaaliset SM-pisteet.

Teemu Asunmaa, 33, lähtee SM-Ralli-kauden avaavaan Arctic Lapland Rallyyn puolustavana SM1-luokan mestarina. Arctic Lapland Rally on arvostetuin kilpailu Suomessa, jonka yleiskilpailun voi voittaa R5-luokan autolla, ja kilpailua seurataan kansainvälisesti. “Tunturi-rallista” on jaossa korotetut SM-pisteet. Asunmaa lähtee kilpailureitille neljäntenä kilpanumerolla 7.

-Hyvillä fiiliksillä lähdetään. Reitti on kierretty kolmesti ja nuotitettu todella hyvin. Tiet ovat hyvässä kunnossa ja parikymmentä astetta pakkasta. Lunta ei ole ihan viime vuoden tapaan mutta ei se mitään. Lumisade on tulossa tännepäin ja pakkasen pitäisi kiristyä lähempänä kilpailua, mutta ihan perinteinen rallikeli muuten, Asunmaa summaa.

Talven aikana kulisseissa on tapahtunut paljon. Asunmaan auto, Skoda Fabia Rally2 Evo, on saanut uuden, entistä paremmin erottuvan värityksen. Myös kartanlukijan paikalla on tapahtunut muutoksia, kun konkarikartanlukija Marko Salminen, 42, on hypännyt Asunmaan pariksi.

-Odotan innolla, että päästään kunnolla kisaamaan Markon kanssa. Markolla on paljon kokemusta, josta on varmasti hyötyä. Auton ulkoasu on myös muuttunut, ja muutamia uusia yhteistyökumppaneita on tullut mukaan, mikä on hieno homma. Koitetaan avata sarja mahdollisimman hyvin pisteiden kannalta ja tehdään se mitä osataan.

Valmistautumiseen on luonnollisesti kuulunut testikilometrien kartuttaminen. Asunmaa onkin ahkerasti hionut säätöjä kauden avausta varten.

-Pari päivää ajettiin rengastestiä ja yksi päivä käytettiin vielä auton hiomiseen. Isoimpana muutoksena viime kauteen on Pirellin uusi rengasmalli. Muutoin ajetaan hyvin pitkälti samoilla säädöillä kuin viime vuonna.

SM-sarjan kotimaan kärjen lisäksi Arctic Lapland Rallyyn osallistuvat myös rallin MM-sarjassa WRC2-luokassa kilpailevat Ole Christian Veiby ja Oliver Solberg, jotka osallistuvat kilpailuun R5-luokan autoilla. Maailmanluokan tähdet eivät kuitenkaan luo paineita kolminkertaiselle SM1-luokan mestarille.

-Oliver ei aja pisteistä, eli hänen sijoituksensa ei sinänsä vaikuta meihin. Kyllähän he tulevat kovaa ajamaan ja lähtevät edelle pöllyttämään, mutta mitään erityistä painetta ei heidän suunnalta ole. Jännä nähdä poikien vauhti, vaikka siinä he ajavat kilpaa missä muutkin.

Arctic Lapland Rally ajetaan poikkeuksellisesti yleisöltä suljettuna koronarajoitusten vuoksi. Erikoiskokeita ajetaan yhteensä seitsemän, joista kolme perjantaina ja neljä lauantaina. Alkuperäisestä kymmenestä erikoiskokeesta kolme on peruttu. Erikoiskoekilometrejä kertyy yhteensä 216,4. Kilpailu käynnistyy perjantaina kello 12.00 Mäntyvaara raviradalta, ja ensimmäinen erikoiskoe alkaa kello 12.43.

Arctic Lapland Rallyn aikataulu:

Perjantai 15.1.                                 84,86 km

12:00 – Lähtö, Mäntyvaaran ravirata

12:43 – EK 2 Aittajärvi / Europcar – 23,55 km

16:49 – EK 3 Kaihuavaara – 27,93 km

18:12 –  EK 4 Jyrhämäjärvi  – 33,38 km

20:22 – Parc Ferme 1 Sampokeskus

Lauantai 16.1.                                 131,58 km

07:00 – Lähtö, Sampokeskus

09:33 – EK 6 Siikakämä / Hanaa – 42,64 km

13:44 – EK 8 Heinunkierto – 24,95 km

15.07 – EK 9 Sarriojärvi – 32,48 km

16:40 – EK 10 Ristilampi / Pohjanhovi – 31,51 km

18:20 – Podium, Mäntyvaaran ravirata

Kilpailun livetulokset:

https://www.rallism.fi/content/fi/3/20238/Liveseuranta.html

Asunmaa Racing verkossa

facebook.com/AsunmaaRacing