OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Tässä ovat Uuden Musiikin Kilpailun finalistit – voittoa tavoittelee joukko huippunimiä

Uuden Musiikin Kilpailun finalistijoukko on julkistettu ja kilpailukappaleet julkaistaan yksi kerrallaan tästä päivästä (14.1.) alkaen aina keskiyöllä Yle Areenassa ja YouTubessa sekä Spotifyssa ja muissa musiikin suoratoistopalveluissa. Seitsemän UMK -kilpailijan joukosta valitaan Suomen edustaja tämän vuoden euroviisuihin, jotka järjestetään vielä tällä hetkellä julkaisemattomalla tavalla toukokuussa.

Paikasta euroviisuissa kisaavat Teflon Brothers ja Pandora yhteisbiisillä, seitsemän euroviisukarsintaa jo kokenut Danny, Oskr eli Oskari Ruohonen, Viroa aiemmin viisuissa edustanut Laura Põldvere, Blind Channel, Ilta sekä UMK:n jo 2020 kertaalleen voittanut Aksel Kankaanranta, jonka viisureissu jäi välistä, kun Rotterdamin Euroviisut peruttiin kokonaan.

UMK:n voittaja julistetaan finaalissa 20. helmikuuta yleisöäänten ja kansainvälisen raadin antamien pisteiden perusteella. Katsojien äänten painoarvo on 75 prosenttia ja kansainvälisen raadin 25 prosenttia.

Myös tänä vuonna finalistit valittiin lähes 300 hakemuksen joukosta. YleX:n musiikkipäällikkö Tapio Hakasen vetämään raatiin kuului UMK-tuottaja Anssi Autio, TV-ohjaaja Juha-Matti Valtonen, Spotify Suomen soittolistavastaava Samuli Väänänen, Tiketin toimitusjohtaja Mirva Merimaa, YleX:n musiikkitoimittajat Katri Norrlin ja Jani Kareinen, Radio Suomen musiikkipäällikkö Johan Lindroos sekä Yle X3M:n musiikkipäällikkö Amie Borgar.