OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: unsplash.com

Joko hyödynnät mustakuminaöljyä hiustenhoidossa?

Kookos- ja arganöljy lienevät jo jokaiselle hiustenhoidosta kiinnostuneelle tuttuja. Sen sijaan mustakuminaöljy, jonka kauneus- ja terveysvaikutukset on tunnustettu monissa kulttuureissa jo tuhansia vuosia, on vielä monelle länsimaalaiselle vieras. Öljyn sisältämät, arvokkaat rasvahapot ja E-vitamiini hoitavat tehokkaasti niin hiuksia, ihoa kuin kynsiä. Jos etsit luonnollista tuotetta, joka tekee hiuksista terveet ja kiiltävät, saattaa mustakuminaöljy olla kokeilemisen arvoinen.

Sertifioitu ihotautilääkäri Dhaval G. Bhanusali kertoo Cosmopolitan-sivustolla, miten mustakuminaöljyä voi hyödyntää hiustenhoidossa.

Miten mustakuminaöljyä voidaan käyttää hiustenhoidossa?

Ainutlaatuisen koostumuksensa ansiosta mustakuminaöljyllä on monia ihon ja hiusten terveydelle edullisia vaikutuksia. Öljyn sisältämät rasvahapot auttavat elvyttämään kuvat ja elottomat hiukset. Myös mustakuminaöljyn hiusten kasvua edistävistä vaikutuksista kuullaan usein puhuttavan. Se liittyy mustakuminaöljyn sisältämään antihistamiiniin, tymokinoniin. Tohtori Bhanusal kuitenkin muistuttaa, että väitteisiin luonnontuotteiden tehosta hiustenkasvun edistäjinä on aina syytä suhtautua maltillisesti.

– En ole kohdannut hyvää kirjallista todistusaineistoa, joka tukisi hiusten kasvuun liittyviä väitteitä, hän toteaa sivustolla.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö öljy tukisi tervettä hiusten kasvua. Mustakuminaöljyn kenties suurin voimavara ovat sen anti-inflammatoriset, antifungaaliset ja antibakteeriset ominaisuudet. Ne tekevät siitä ihanteellisen tuotteen ihon ja päänahan hoidossa. Terve päänahka on pohja hyvinvoivien hiusten perusta.

– Teoriassa, jos hiustenlähdön taustalla on seborrooinen ihottuma hiuspohjassa, öljy voi auttaa vaivan hoidossa ja edistää näin hiusten kasvua, tohtori Bhanusali selittää.

Sopiiko mustakuminaöljy kenelle tahansa?

Kuten mikä tahansa aine, myös mustakumiaöljy voi aiheuttaa joissakin tapauksissa allergisen reaktion. Tohtori Bhanusali suosittelee levittämään öljyä suoraan hiuksiin sen sijaan, että sitä käytettäisiin ravintolisänä.

– Itse pidä ulkoista käyttöä parempana vaihtoehtona mahdollisten sivuvaikutusten riskien minimoimiseksi. Kuitenkin ihoärsytyksen tai allergisen ihottuman mahdollisuus on olemassa, tohtori Bhanusali varoittaa.

Kun ihon- tai hiustenhoitorutiiniin otetaan uusia tuotteita, on niitä aina paras testata ensin pienelle alueelle. Öljyä voi myös laimentaa sekoittamalla sitä muiden hiustenhoitotuotteiden sekaan.

Koska tulokset näkyvät?

Kuten luonnontuotteiden kohdalla yleensäkin, muutokset ovat hienovaraisia ja asteittaisia. Tohtori Bhanusalin mukaan etenkin hiusten kasvu vaatii yleensä kolme tai neljä kuukautta säännöllistä käyttöä, ennen kuin tulokset alkavat näkyä. Kärsivällisyys on siis avainasemassa.

– Jos hiukset eivät vain tunnu kasvavan, suosittelen käymään ihotautilääkärillä, joka osaa selvittää hiustenlähtöön liittyvät syyt ja suunnitella sinulle oikeanlaisen hoito-ohjelman, neuvoo tohtori Bhanusali.

Hänen mukaansa hiustenlähdön tai ohenemisen syy on aina parasta selvittää asiantuntijan kanssa, sillä samat hoitokonstit ei välttämättä toimi kaikille.

Lähde: Cosmopolitan, Love Green Life