OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Miksi oliiviöljyä hehkutetaan ihonhoidossa?

Oliiviöljyä on käytetty kauneudenhoidossa iät ajat. Kuuluisat naiset Kleopatrasta Jennifer Lopeziin ovat olleet tietoisia sen ihoa hellivistä ominaisuuksista. Tällä hetkellä oliiviöljy on vahvasti esillä japanilaisesta ihonhoidosta poimitussa Mochi Skin-trendissä, jonka keskiössä on raikas ja terveenä hehkuva iho. Öljy on myös yksi tuoreen JLO Beauty-ihonhoitosarjan keskeisistä ainesosista.

Mutta millaisia hyötyjä oliiviöljystä on iholle ja millaiselle iholle se sopii? Konsultoiva ihotautilääkäri Aikaterini Charakida kertoo Stylist-sivustolla kaiken, mitä meidän tulisi tietää oliiviöljyn käytöstä ihonhoidossa.

Millaisia ominaisuuksia oliiviöljyllä on?

Ruoanlaitossa yleisesti käytetty oliiviöljy sisältää runsaasti tyydyttymättömiä rasvahappoja, joilla on tunnetusti useita kauneudelle ja terveydelle hyödyllisiä ominaisuuksia. Oliiviöljy onkin tuttu ainesosa paitsi välimerellisessä ruokavaliossa, myös luontaistuotteissa ja kosmetiikassa.

– Oliiviöljyä sisältävät tuotteet tarjoavat iholle useita hyötyjä. Öljyn antioksidanttiset ominaisuudet torjuvat vapaita radikaaleja ja suojaavat näin ihoa ulkoisten tekijöiden aiheuttamilta vaurioilta ja tulehduksilta. Se sisältää myös tehokkaasti kosteuttavaa ainetta, nimeltä skvaleeni, selittää tohtori Charakida.

Kuva: pexels.com

Oliiviöljy sisältää myös runsaasti D-, A-, K- ja E-vitamiineja, joiden ansiosta se auttaa vähentämään oksidatiivista stressiä, ehkäisten näin ennenaikaisia ikääntymisen merkkejä iholla.

– Tutkimukset ovat osoittaneet myös, että E-vitamiinia sisältäviä öljyjä voidaan käyttää ihosairauksien, kuten ekseeman ja psoriaasin, hoitoon, tohtori Charakida lisää.

Kenelle oliiviöljy sopii?

Tohtori Charakidan mukaan useimmat ihotyypit voivat hyötyä oliiviöljyn käytöstä. Erityisen hyvin se soveltuu erittäin kuivan ihon kosteuttamiseen. Esimerkiksi talvella koville joutuva iho, joka janoaa kosteutta, saa helpotusta kotona tehdystä oliiviöljynaamiosta.

– En kuitenkaan suosittelisi sitä herkälle tai akneiholle, koska oliiviöljyn sisältämät rasvahapot toimivat ravinnon lähteenä bakteereille, jotka voivat aiheuttaa aknea, tohtori Charakida huomauttaa.

Koska oliiviöljy on komedogeeninen, eli ihohuokosia tukkiva raaka-aine, voi se pahentaa finneihin taipuvaisen ihon oireilua. Tohtori Charakida ei suosittelekaan oliiviöljyn käyttöä kosteusvoiteen tavoin.

– Jotkut ihmiset käyttävät oliiviöljyä ikään kuin kosteusvoiteena ja levittävät sitä suoraan iholle. Vaikka oliiviöljy sisältää iholle terveellisiä aineita, on markkinoilla myös monia muita tuotteita, jotka toimivat iholla jopa tehokkaammin ilman akneen ja rasvoittumiseen liittyviä ongelmia, hän neuvoo.

Tulehduksia ehkäisevä oliiviöljy voi silti sopia ihon puhdistukseen rasvoittuvallakin iholla. Mikäli kasvojen iho ei nauti raskaista öljyistä, voi oliiviöljyä kokeilla vartalonhoitoon.

Lähde: Stylist