OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Flaming Lips järjesti koronaturvalliset “avaruuskuplakonsertit”.

Yhdysvaltalainen kokeellisen vaihtoehtorockin edelläkävijä Flaming Lips järjesti viime viikonloppuna ainutlaatuiset koronaturvalliset “avaruuskuplakonsertit”.

Lauantaina ja sunnuntaina pidettyihin konsertteihin mahtui kunakin päivänä 100 kuplaa, joissa kussakin sai olla enintään kolme ihmistä. Yhtyeen jäsenillä oli luonnollisesti omat kuplansa, joista he esiintyivät. Ajatus kuplakonsertista tuli laulaja Wayne Coynelta, joka usein liikkuu yleisön yli Zorb-pallossa bändin keikkojen aikana. Coyne luonnehti konserttien olevan “turvallisempia kuin ruokakauppaan meneminen”.

Jokaisen kuplan sisällä oli korkean taajuuden lisäkaiutin – joka auttoi estämään äänen vaimennuksen – sekä vesipullo, paristokäyttöinen tuuletin, pyyhe sekä “Minun täytyy mennä pissalle / Täällä on kuuma” -kyltit.

Mikäli kupla lämpeni liian kuumaksi, henkilökunta täytti sen viileällä ilmalla lehtipuhaltimella, ja vessaa tarvitsevat fanit pääsivät henkilökunnan avustuksella ulos kuplastaan, kunhan annettu maski oli asetettu kasvoille.

“Se on hyvin rajoitettu, outo keikka. Tämä on kaikki sen takia, että voimme nauttia konsertista asettamatta perhettämme tai muita vaaraan. Luulen, että tämä on vähän niin kuin uusi normaali – saatat päästä keikalle, ehkä et, mutta luulen, että pystymme yhdessä selvittämään nämä hommat.”, Coyne kertoi Rolling Stonelle

Keikat taltioitiin ammattikuvausryhmän toimesta, ja kameramies Nathan Poppe dokumentoi näyttelyn kokoamisen Twitteriin.