OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Yö-yhtye palaa ensi kesänä festarikeikoille – Suvi Teräsniska solistinaan

ja Suvi Teräsniska solistinaan esiintyvät tulevana kesänä neljällä festivaalilla esittämässä legendaarisen porilaisyhtyeen tunnetuksi tekemiä kappaleita. Uusi kokoonpano esiintyy heinäkuun alussa ainakin Iskelmä-festivaaleilla Porissa ja Jämsän Himoksella sekä heinäkuussa Suomipop-festivaaleilla Jyväskylässä ja Oulussa. Sama kokoonpano nähtiin konserttisaleissa jo viime vuoden alussa, mutta kiertue jäi tauolle koronapandemian vuoksi.

Festivaalikeikat juhlistavat Porissa vuonna 1981 perustetun yhtyeen 40-vuotisjuhlavuotta ja menestyksekästä uraa.  ”Juhlavuosi, yhteinen historia Suvin kanssa ja yleisön kysyntä vaikuttivat päätökseemme tehdä valikoidut esiintymiset tulevana kesänä”, yhtye kommentoi tiedotteessa.

Teräsniska on aiemminkin tehnyt yhteistyötä Yön kanssa ja toiminut muun muassa yhtyeen taustalaulajana. ”Yhteinen taipaleemme tekee näistä festivaaliesiintymisistä luonnollisen uuden sivun hienoa tarinaa. Kun suljen silmäni, näen auringon ja festivaaliyleisön. Kuulen heidän laulavan. Sitä yhteislaulua odotan enemmän kuin mitään muuta!” Teräsniska kommentoi kesän esiintymisiä tiedotteessa.

Yön solisti Olli Lindholm menehtyi äkillisesti helmikuussa 2019 ja yhtyeen jäsenet kommentoivat tuolloin, että on epäselvää, nähdäänkö Yötä enää keikkalavoilla. Keväällä 2019 Yö-yhtye esiintyi kuitenkin kolmessa muistokonsertissa vierailevien solistien kanssa. Tuolloin lavalle nousi myös Suvi Teräsniska.