OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: unsplash.com

Tätä ikonista takkia rakastavat sekä kuninkaalliset että Hollywood-julkkikset

Brittiläisellä muodilla on pitkät juuret. Nimensä vuosikymmenten saatossa vakiinnuttaneet brändit ovat tunnettuja korkeasta laadusta, johon ovat luottaneet niin kuninkaalliset kuin viihdealan julkkikset. Yksi sellainen merkki on Barbour. Vuonna 1845 perustettu yritys on valmistanut kuuluisia vahakangastakkejaan vuodesta 1910. Takin ulkoasu on muuttunut hyvin vähän aikojen saatossa, eikä ihme, sillä ajatonta tyyliä eivät vaihtuvat trendit heilauta.

Kuninkaalliset näyttivät mallia

Mutta mikä tekee alunperin kalastukseen tarkoitetusta Barbour-takista niin ikonisen? Ensinnäkin takki on luotu säätä ja harrastuksia ajatellen, ohimenevät muotivillitykset sivuuttaen. Ennen kaikkea asiaan on kuitenkin vaikuttanut takin megakuuluisa fanikunta. Kaikki Netflixin The Crown-sarjaa katsoneet tietävät, että kuninkaallinen perhe rakastaa Barbourin takkeja. Kuningatar on käyttänyt niitä koko hallituskautensa ajan ja kansainväliseksi muoti-ikoniksi noussut prinsessa Diana kuvattiin takissa lukuisia kertoja. Nuoremmasta sukupolvesta ainakin Cambridgen herttuatar Catherine omistaa useita Barbourin takkeja.

Kuva: Instagram / abritishjacket

Muut seurasivat perässä

Käytännöllinen ja kaunis takki on kerännyt faneja ympäri maailmaa. Seuratut julkkikset Sienna Milleristä Olivia Palermoon ja Holly Willoughbyyn ovat sijoittaneet ajattomaan takkiin.

Epäilemättä yksi takin näkyvimmistä kannattajista on ollut huippumalli Alexa Chung. Brittiläinen huippumalli on käyttänyt Barbourin takkeja vuosikaudet ja hiljattain nainen löi brändin kanssa hynttyyt yhteen. Tuloksena oli uusi mallisto, Barbour by ALEXACHUNG. Chungin käsittelyssä takki on saanut modernin siluetin, mutta materiaalivalinnoissa ja valmistustavoissa nainen on luottanut perinteisiin.

– Halusin luoda jotain tyypillisen brittiläistä, vintage-vaatteiden inspiroimaa, klassista ja Barbour DNA:lle uskollista. Kun ostat Barbourin vaatteen, tulet käyttämään sitä ikuisesti, Chung kuvaili mallistoa viime syksynä Voguelle antamassaan haastattelussa.

Kuva: Instagram / ajacketforlife

Nykyään Barbour-takki on tuttu näky niin heppatalleilla kuin festareilla. Sosiaalisessa mediassa sadepäivien suosikki putkahtelee esiin jatkuvasti. Vaikka Barbourin takki ei ole halvimmasta päästä, fanit ovat yksimielisiä siitä, että luksusbrändi tarjoaa rahoille vastinetta. Jos takkia kohtelee hyvin ja sitä jaksaa vahata säännöllisesti, se kestää käytössä vuosikymmeniä. Ajaton siluetti takaa, että takki toimii lähes asun kuin asun kanssa, eikä se mene koskaan muodista.

Lähde: Who What Wear, Vogue, Instagram