OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: unsplash.com

Muistatko, miten nämä huippumallit löydettiin

Tunnistat varmasti kauniit naiset, jotka kävelevät vuosi toisensa jälkeen huippusuunnittelijoiden catwalkeilla ja poseeraavat muotilehtien kansissa. 90-luvun kuuluisimmat supermallit, sekä uuden sukupolven tähdet ovat yhtä kuuluisia kuin Hollywood-julkkikset, mutta harva muistaa, että nämäkin kaunottaret olivat aikanaan tuiki tavallisia tyttöjä. Elle muistelee, miten maailman kuuluisimpien mallien tarinat saivat alkunsa.

Cindy Crawford

Kuva: Instagram / timelesstars

Ennen kuin Crawford koristi maailman suurimpien muotilehtien kansia, hän oli tavallinen tyttö DeKalbin pikkukaupungissa Illinoisissa. Hän pääsi mallintöiden makuun, kun paikallinen kuvaaja otti hänestä valokuvan uima-altaan reunalla. Pian Crawford matkusti jo Chicagoon, jossa hän allekirjoitti sopimuksen mallitoimisto Eliten kanssa.

Gisele Bündchen

Kuva: Instagram / flirtyvintage

Gisele Bündchen oli pitkään maailman parhaiten tienaava malli. Hänet löydettiin, kun hän oli shoppailemassa Brasilian São Paolossa. Kävellessään ensimmäisen kerran catwalkilla, Bündchen oli vasta 14-vuotias. Hänestä tuli yksi vuosituhannen vaihteen suurimmista supermalleista. Sittemmin hän on kokeillut siipiään myös Hollywoodissa ja kaunottaren voi bongata esimerkiksi elokuvista Paholainen pukeutuu Pradaan ja Taxi.

Naomi Campbell

Kuva: Instagram / supermodel_zone

Ikoninen supermalli oli vasta 15-vuotias, kun Pennington Modelsin edustaja, Beth Boldt äkkäsi hänet.

– Äitini halusi minun pysyvän koulussa. Minä halusin tehdä asiat omalla tavallani, joten menin tapaamaan Bethiä yksin. Hän asetti jakaukseni keskelle, meikkasi minut ja vei minut koulupuvussani katolle, jossa otimme muutaman mustavalkokuvan. Lopulta äiti päätti, että voisin tehdä mallintöitä, kunhan se ei häiritsisi koulunkäyntiäni tai kokeita, Campbell muisteli The Guardianissa.

Campbellista tuli yksi maailman tunnetuimmista malleista, sekä yksi 90-luvun alkuperäisistä “The Big Five”-supermalleista.

Kate Moss

Kuva: Instagram / fox_collective

Maineikas model scout Sarah Doukas bongasi 14-vuotiaan Mossin New Yorkin JFK-lentokentältä. Doukas lähestyi Mossia ja tämän isää lentokoneessa matkalla Englantiin ja loppu on historiaa.

Yhteistyö Calvin Kleinin kanssa nosti Mossin supertähteyteen 90-luvulla. Langanlaihan Mossin myötä muotimaailmaan kehittyi termi “heroin chic”. Vietettyään vuosikymmeniä catwalkeilla ja mainoskampanjoiden tähtenä, Moss perusti oman mallitoimistonsa, Kate Moss Agencyn, vuonna 2016.

Linda Evangelista

Kuva: Instagram / hyper.history

Evangelistan mallin ura meinasi loppua lyhyeen.

– Menin mallikurssille kotikaupungissani, St. Catharinesissa, Kanadan Ontariossa. Se oli oikeastaan huijaus. Jotta voisit työskennellä mallina, sinun piti maksaa kurssista. Äitini maksoi. Olin 16-vuotias, kun japanilainen toimisto pyysi minua matkustamaan Japaniin töihin kesäksi, Evangelista muisteli haastattelussa vuonna 2013.

Evangelista sai matkaan vanhempiensa luvan, mutta perillä häntä odotti katastrofi.

– He halusivat kuvata minut alasti. Se oli painajainen. Menin paniikkiin ja lopulta Kanadan suurlähetystö joutui pelastamaan minut pulasta. Ehdin olla siellä kaksi päivää ja kun pääsin kotiin, sanoin: “En halua olla tämän alan kanssa missään tekemisissä”, hän jatkoi.

Mallitoimistolla oli kuitenkin muita suunnitelmia Evangelistan varalle. Tänä päivänä hänet on nähty yli 700 lehden kannessa ja häntä pidetään yhtenä kaikkien aikojen menestyneimmistä malleista.

Gigi ja Bella Hadid

Kuva: Instagram / gigibel__

Uuden sukupolven tähdet, siskokset Gigi ja Bella perivät malliuden äidiltään, Yolanda Hadidilta. Gigi oli vasta kahden vuoden vanha, kun Guessin perustaja Paul Marciano nappasi hänet Baby Guess -kampanjaan. Sekä Gigi että Bella allekirjoittivat sopimuksen IMG-mallitoimiton kanssa ja kaksikon tie huipulle on ollut nopea.

Iman

Kuva: Instagram / the_real_iman

Vogue-lehdessä julkaistussa esseessä Iman muistelee ensimmäisiä kuvauksiaan Keniassa valokuvaaja Peter Beardin kanssa. Beard esitteli kuviaan myöhemmin New Yorkissa. Beardin maine muotimaailmassa auttoi Imania nousemaan tähteyteen ja sen jälkeen nainen on toiminut muusana lukuisille huippusuunnittelijoille. Myös hänen yksityiselämänsä on ollut valokeilassa; Iman oli naimisissa nyt jo edesmenneen David Bowien kanssa.

Tyra Banks

Kuva: Instagram / brunettemode

Vaikka Banks on nykyään yksi muodin tunnetuimmista kasvoista, hänen tiensä tähteyteen ei ollut ruusuilla tanssimista. Banks sai pakit monelta mallitoimistolta ja joku totesi jopa kylmästi, että “meillä on jo musta tyttö”. Lukioikäisenä hän pääsi kirjoille Eliteen. Menstyksekkään uram jälkeen nainen on keskittynyt itse etsimään uusia mallilahjakkuuksia Huippumalli haussa-ohjelmassaan.

Adriana Lima

Kuva: Instagram / 1981adrianalima

Supermalli on tehnyt menestyksekästä uraa mallina varhaisesta teini-iästä lähtien. Lima oli vasta 13-vuotias, kun hän osallistui ensimmäiseen mallikilpailuunsa Brasiliassa. Hän niitti menestystä useissa eri kilpailuissa, kunnes hän allekirjoitti sopimuksen Eliten kanssa. Megatähteyteen hän nousi Victoria’s Secretin enkelinä.

Lähteet: Elle, Instagram