OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Viisi tapaa päivittää vaatekaappi shoppailematta

Kevään tullen on jälleen aika siivota ja päivittää vaatekaappi. Projektissa parasta ovat tietysti ne unohdetut aarteet, joita kaapin perältä usein löytyy. Vuonna 2018 julkaistun tutkimuksen mukaan ihmiset käyttävät vain noin puolia kaapistaan löytyvistä vaatteista. Etenkin pandemian aikana moni on pitäytynyt samassa verkka-asussa päivästä toiseen, kun taas juhlavammat vaatteet ovat roikkuneet tarpeettomina kaapissa.

Nyt, kun normaaliin paluusta uskalletaan jo unelmoida, on oiva hetki käydä oma vaatekaappi läpi, hankkiutua turhasta eroon ja kehittää uusia asukokonaisuuksia vanhoista suosikkivaatteista, joiden olemassaolon olit jo ehtinyt unohtaa. Vogue julkaisi viiden askeleen oppaan, jonka avulla päivität tyylisi alkavaan vuoteen yhtäkään uutta vaatetta ostamatta.

Neutraalit sävyt ovat ystäväsi

Kun alat käydä kaapin sisältöä läpi, lajittele neutraalin sävyiset vaatteet omaan pinoonsa. Vogue lupaa, että tämä helpottaa pukeutumista, sillä neutraalit vaatteet sopivat yhteen kaiken kanssa. Ne luovat hyvän perustan asulle kuin asulle.

Hae inspiraatiota Instagramista

Instagram-syötteesi on erinomainen inspiraation lähde, kun mietit, miten haluaisit päivittää tyyliäsi. Seuraa tilejä, jotka istuvat juuri sinun makuusi ja luo koneellesi kansio, johon voit tallentaa suosikkikuvasi. Tällä hetkellä 90- ja 00-lukujen nostalgia on valloillaan sosiaalisessa mediassa, joten nyt on hyvä hetki kaivaa ne nahkableiserit ja leveälahkeiset farkut esiin kaapin perukoilta.

Valitse kenkäpari, joka sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen

Paksupohjainen lenkkari on jo jonkin aikaa ollut trendikenkien ykkönen, joka toimii joka tilanteessa. Etsi kaapistasi takuuvarma kenkäpari, tarkoittipa se sitten lenkkareita tai suloisia ballerinoja. Hyvät kengät ovat ennen kaikkea monipuoliset ja käyttöä kestävät. Vaatteita ja asusteita saa nyt myös yhdistää aiempaa villimmin, joten kokeile, miltä vaikkapa tukevat platform-saappaat näyttävät keväisen mekon parina.

Kuva: pexels.com

Ota asusteet avuksi

Jokaisen kaapeista löytynee vanhoja kaula- ja rannekoruja, sekä kirpparilta mukaan tarttuneita vintage-sormuksia. Ryhdy luovaksi ja yhdistele koruista näyttäviä kokonaisuuksia. Lisää paksu rannekoru bleiserin hihan päälle tai pinoa useita sormuksia samaan sormeen. Asusteet tuovat särmää ja persoonallisuutta muuten simppeliin asuun.

Takki määrää tyylin

Takki viimeistelee asun. Klassinen ja simppeli villakangastakki tekee asusta hyvin erinäköisen kuin monivärinen vintage-löytö. Mieti siis takkia valitessasi, millaista tyyliä tavoittelet. Sovita myös rohkeasti erilaisia takkeja eri asujen kanssa; saatat vahingossa löytää uuden lempiasusi. Tämän kevään trenditakki löytyy varmasti jo kaapistasi, sillä katukuvassa näkyy nyt paljon ylisuuria bleisereitä, perus-toppiksia, sekä 70-lukua henkiviä verkkatakkeja.

Lähde: Vogue, FashionUnited