OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Onko sivujakaus todella vain “vanhojen millenniaalien” trendi?

TikTokin nuoret ovat julistaneet, että sivujakaus on vanhojen millenniaalien nolo trendi, josta olisi syytä päästää irti.

– En usko, että maailmassa on yhtäkään ihmistä, joka näyttäisi paremmalta sivujakauksen kuin keskijakauksen kanssa, totesi käyttäjä nimeltä @Lady-Gleep.

Sen jälkeen #MiddlePartChallenge on levinnyt sosiaalisessa mediassa kovaa vauhtia ja jopa Ashley Graham on ottanut asiaan kantaa. Mutta onko sivujakaus todella syytä kuopata? Vogue UK päätti kysyä omien kauneusasiantuntijoidensa mielipidettä.

Jessica Diner, kauneus- ja lifestyle-osaston johtaja

“En olisi koskaan arvannut, että rakkauteni sivujakausta kohtaan tekisi minusta vanhan. Älkää käsittäkö väärin, rakastan keskijakauksen yksinkertaisuutta ja harrastan sitä joinakin päivinä. Luonnollinen jakaukseni on kuitenkin hieman epämääräinen ja sillä on taipumus asettua oikealle puolelle. Kun olen menossa ulos, tai jos pesupäivästä on vierähtänyt hetki ja kaipaan hiuksiin volyymia, palaan takuuvarmaan sivujakaukseen. Vanhentava tai ei, en usko, että tulen koskaan muuttamaan sitä.”

Twiggy Jalloh, kauneus- ja lifestyle-assistentti

“Vuonna 2006, jolloin emo-tyyli hallitsi vaihtoehtoisen musiikin kenttää, en olisi mistään hinnasta näyttäytynyt ilman verho-otsistani. Pikimusta sivujakaus oli vakiotyylini, joka kätki kätevästi otsan, josta en pidä. Ajan myötä tajusin, että oli aika päivittää tyyli vastaamaan uutta, itsevarmempaa minua. Välteltyäni keskijakausta vuosikaudet, päätin kokeilla sitä. Oli aika voittaa otsaani liittyvä epävarmuus ja keskijakaus auttoi minua siinä… Nykyään uskallan kokeilla jokaista kampausta auringon alla ja käytän keskijakausta luottavaisin mielin.”

Lauren Murdoch-Smith, kauneustoimittaja

“Olen aiemmin todistanut tällaisen keskustelun vain kulissien takana. Jakauksen paikka on tärkeä pointti, kun hiukset muotoillaan catwalkia varten… Minusta sotkuinen, ranskatarten suosima sivujakaus näyttää aina hyvältä, varsinkin, kun luonnollisen näköiset raidat kehystävät kasvoja. Oma jakaukseni asettuu luontaisesti keskelle, mutta mieleeni ei ole koskaan juolahtanut, että sivujakaus lätkäisisi minulle “vanhan” leiman. Sivujakauksen hyvä puoli on, että se auttaa piilottamaan harmaat, joten ehkä se on todiste siitä, että sivujakaus on tarkoitettu vanhoille ihmisille. Itse tiedän vain sen, että koulutyttömäinen jakaus tuo kasvoilleni paljon kaivattua nuorekkuutta.”

Kuva: pexels.com

Kathleen Baird-Murray, kauneustoimittaja

”Minulla on ollut keskijakaus lapsesta saakka. itse asiassa se on aina ollut luottotyylini… Nuorena aikuisena ajattelin, oikeutetusti tai ei, että keskijakaus on cool. Asiasta käy kenties kiittäminen Kate Mossia hänen grunge-aikakaudellaan. Minusta tuntuu kuitenkin, että sivujakaus ansaitsee comebackin. Itse vaihdan siihen joka kolmas viikko, kun harmaat hiukset alkavat ilmestyä tyvestä. Näin saan viivytettyä hiusten värjäämistä vielä viikon. Ennen vanhaan tavattiin myös sanoa, että jakauksen paikkaa pitäisi vaihdella.”

Hannah Coates, digitaalisen puolen kauneustoimittaja

“Minun mielestäni jakauksen paikan vaihtaminen on täydellinen hiustenmuotoilutemppu. Se on niin yksinkertainen tapa muuttaa omaa ulkonäköä ilman työkaluja ja sen kummempaa muotoilua. Käytin nuorempana syvää sivujakausta. Nyt käytän sitä tilanteen vaatiessa. Haluaisin kuitenkin muistuttaa, että tämän röyhkeän julistuksen takana on sama sukupolvi, joka on vastuussa sellaisista TikTokissa syntyneistä haasteista kuin “cereal challenge” ja “fox eyebrow challenge” (älä yritä tätä kotona). Jos ne eivät saa sinua kyseenalaistamaan koko keskustelun legimiteettiä, en tiedä, mikä neuvoksi.”

Funmi Fetto, kauneustoimittaja

“Minusta konteksti on tärkeä. Aiemmin, kun käytin pikkulettejä tai senegalilaisia punoksia, rakastin sivujakausta. Nutturassa taas pidän enemmän keskijakauksesta… En millään ymmärrä tätä hämmentävää keskustelua, joka aika aiheeseen liittyy. En ole koskaan ajatellut, että jakaus voisi olla osoitus vanhuudesta tai nuoruudesta. Se on sama asia kuin että aina pitäisi pukeutua ikänsä mukaisesti. Koko ajatus on vanhanaikainen.”

Lähde: Vogue UK