OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Mikko Heikkilä Arctic Lapland Rallyssä tammikuussa. Kuva: Hannu Rainamo

Mikko Heikkilä mukana uransa ensimmäisessä MM-rallissa WRC Arctic Rally Finlandissa

Viikonloppuna ajettava WRC Arctic Rally Finland on Mikko Heikkilän uran ensimmäinen MM-ralli. Nurmijärveläinen lähtee haastamaan maailman huippuja Lapin kovavauhtisille ja lumisille erikoiskokeille.

Mikko Heikkilä, 28, yhdessä kartanlukijansa Topi Luhtisen, 26, kanssa kilpailevat 26.-28.2 ajettavassa WRC Arctic Rally Finlandissa. Rallin maailmanmestaruussarjan vuoden 2021 toinen osakilpailu on Heikkilän uran ensimmäinen MM-ralli. Uran tähän mennessä suurin kilpailu ei kuitenkaan tuo mukanaan ylimääräisiä paineita.

-Hyvällä fiiliksellä lähdetään. On mahtavaa lähteä ajamaan uudestaan Lapin nopeille teille, ja kun vielä kyseessä on ensimmäinen MM-ralli mulle niin tunnelma on hieno. Käytännössä ei ole paljoa eroja, samoja teitä ajetaan. Tottakai paljon enemmän ihmisiä seuraamassa omaa suoritusta, mutta en ota minkäänlaisia paineita.

Toiseen kilpailuunsa tuliterällä Skoda Fabia Rally2 Evo-autollaan lähtevä Heikkilä haki viime hetken tuntumaa testeistä lauantaina. Lisäksi tammikuussa ajetusta Arctic Lapland Rallystä opittuja asioita tullaan hyödyntämään kolmipäiväisessä kilpailussa. Kuitenkaan kotikenttäedusta ei Heikkilän mukaan voida juurikaan puhua.

-Tien tyypistä on nyt jonkinlainen kokemus. Ainakin pätkä, missä sattui se harmillinen kaatuminen ajetaan liki samalla tavalla nyt sekä viime vuodelta mukana on yksi pätkä, mistä ajetaan nyt osa. Pientä hajua reitistä siis on, mutta nuotit saa kuitenkin tehdä uusiksi. Pientä kotikenttäetua saattaa muihin WRC3-kuskeihin nähden olla, muttei mitään älytöntä.

WRC3-luokassa taso on korkea. Lisäksi R5-luokan autoilla ajetaan WRC2-sarjaa, jossa mukana on entisiä WRC-kuljettajia ja tehdastalleja. Heikkilä ei kuitenkaan lähde asettamaan tavoitteita sijoituksen suhteen, vaan kertoo keskittyvänsä omaan ajoonsa.

-Tavoitteena on ajaa ehjä suoritus ilman isompia virheitä niin kovaa kuin pystyn. Yritän mennä sen minkä päästään, missään tapauksessa ei lähdetä himmailemaan. Katsotaan sitten maalissa, mihin se riittää.

-Taso täällä on ihan valtavan kova. Ei pidä lähteä kisaan henkseleitä paukutellen, kuten ei toki muutenkaan. Mitään ei saada ilmaiseksi, ja saa ajaa kovaa jos meinaa pärjätä tässä porukassa. Ei kuitenkaan lähdetä anteeksi pyytelemään, keskitytään omaan suoritukseen ja antaa muiden tehdä oma suorituksensa ja katsotaan sitten maalissa, mihin se riittää. Tehdään niin kova tulos kuin mahdollista, Heikkilä summaa.

WRC Arctic Rally Finland ajetaan 26.-28.2. Rovaniemellä. Kilpailussa ajetaan yhteensä kymmenen erikoiskoetta ja 251,1 EK-kilometriä. Kilpailu ajetaan yleisöltä suljettuna. Ensimmäinen erikoiskoe käynnistyy perjantaina 26.2 kello 15:08. WRC Arctic Rally Finlandia voi seurata osoitteesta www.wrc.com, WRC-applikaatiolla, WRC+- palvelusta ja YLE Areenasta, YLEn Ralliradiosta sekä YLE TV2:ta (EK1, EK4, EK7, EK9, EK10 Power Stage sekä koosteet).

WRC Arctic Rally Finlandin aikataulu

Perjantai 26.2.

KellonaikaErikoiskokeen numeroErikoiskokeen nimiErikoiskokeen pituus
13:30SS1Lähtö/Santasport 
15:08SS2Sarriojärvi 131,05 km
18:38SS3Sarriojärvi 231,05 km

Lauantai 27.2.

07:50Service BSantasport 
09:08SS3Mustalampi 124,43 km
10:38SS4Kaihuavaara 119,91 km
12:08SS5Siikakämä 127,68 km
14:05Service CSantasport 
15:38SS6Mustalampi 224,43 km
17:08SS7Kaihuavaara 219,91 km
18:38SS8Siikakämä 227,68 km

Sunnuntai 28.2.

09:00Service ESantasport 
10:08        SS9Aittajärvi 122,47 km
13:18SS10Aittajärvi 2 (Wolf Power Stage)22,47 km