OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Dolly Parton sai ensimmäisen annoksen Covid-rokotetta, jota hän auttoi rahoittamaan

Ikänsä puolesta riskiryhmään kuuluva kantrilegenda Dolly Parton, 75, sai ensimmäisen osan lääkeyhtiö Modernan rokotteesta tiistaina.

– Vaccine, vaccine, vaccine, vaccine (rokote), pyydän sinua, älä epäröi (sen ottamista) — koska kun olet kuollut, on liian myöhäistä, Parton lauloi Jolene-kappaleen säveltä mukaillen korona-aikaan sopivilla uusilla sanoilla.

Oman osansa pandemian vastaiseen taisteluun laulaja antoi lahjoittamalla yhteensä miljoona dollaria Nashvillessa sijaitsevan Vanderbildtin yliopiston koronavirustutkimukseen. Yhdysvallat investoi lopulta noin miljardi dollaria rokotteen luomiseen ja testaamiseen, mutta tutkimuksen johtaja, tohtori Mark Denison kommentoi, että kantrilegendan lahjoitus auttoi suuresti rahoittamaan tutkimustyön kriittiset alkuvaiheet. Yliopisto on osa tutkimusryhmää jossa bioteknologiayhtiö Modernan kehittämää rokotetta testattiin ja tutkittiin.

Parton kertoo videollaan kannustavansa kaikkia ottamaan rokotteen, kun se vain on mahdollista.

”Olen niin innoissani. Olen odottanut tätä jo jonkin aikaa. Olen tarpeeksi vanha ja tarpeeksi viisas ottaakseni rokotteen. Hassuttelen, mutta otan kuolemanvakavasti tämän rokotteen. Luulen, että me kaikki haluamme palata takaisin normaaliin elämään, mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan. Eikö olisi hyvä ruiske käteen, jos sillä pääsisimme takaisin?” Parton sanoo videollaan.

Etenkin Yhdysvalloissa rokotevastaisuus on noussut otsikoihin toistuvasti, vaikka presidentti Joe Biden on luvannut, että rokotteita riittäisi jokaiselle aikuiselle maassa toukokuun loppuun mennessä. Tutkimukset ovat osoittaneet, että noin kolmasosa yhdysvaltalaisista on täysin haluttomia saamaan rokotetta.