OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Instagram / elinatervo

Somella leipänsä tienaava Elina Tervo: Siellä on kaiken muotoisia, näköisiä ja kokoisia naisia

Matkoja maailman eksoottisimmissa kolkissa ja melkein 64 000 seuraajaa Instagramissa. Kun siitä vielä maksetaan, on selvää, että Elina Tervo, 34, elää monen unelmaa. Fitnessin kautta aikoinaan julkisuuteen ponnistanut nainen on monelle tuttu nimi televisiosta ja Miss Helsinki-kilpailusta, mutta nykyään hän tienaa leipänsä sosiaalisella medialla. Helpolla menestys ei kuitenkaan ole tullut.

– Matka on ollut pitkä ja vaihderikas, eikä yleisöni ole kasvanut yhdessä yössä. Olen matkustanut nyt kuusi vuotta putkeen ympäri maailmaa, eivätkä ensimmäiset vuodet todellakaan olleet helppoja. Rahan hankkiminen ja yhteistyöjutuissa onnistuminen oli hankalaa. Olin täysin uudella alalla ja oppirahatkin piti maksaa, Tervo myöntää OHO TV:n haastattelussa.

Viime vuodet hän on saanut nauttia työnsä hedelmistä.

– Nyt tulen sillä hyvin rahallisesti toimeen ja työ sujuu ilman stressiä, kun olen löytänyt oman tapani työskennellä. Enää en ota joka ikistä tarjousta vastaan, vaan osaan nyt erotella jyvät akanoista. Elän ehdottomasti unelmaani ja toivon, että tämä saa jatkua vielä pitkään.

Kuva: Instagram / elinatervo

Vartalo syyniin somessa

Ei ole mikään salaisuus, että sosiaalisessa mediassa paljas pinta on valttia. Tervon kuvissa on flirttiä ja kommentit ovat täynnä sydän- ja liekkiemojeita. Usein häntä verrataan muodokkaaseen kaunottareen, Sophia Loreniin. Sporttiselle Tervolle vartalo on aina ollut keskeinen työkalu. Vuosien varrella hänen omat kauneusihanteensa ovat toki muuttuneet paljon. Fitness-kisoissa eivät välttämättä päde samat säännöt kuin somessa.

– En halua olla enää niin kuiva ja lihaksikas, kuin fitness-aikoinani, vaan haluan tuoda kurvejani esiin. Haluan olla todella naisellinen, koska se on minulle luontaista, hän selittää.

Tervo rakastaa urheilua ja harrastaa sitä muodossa tai toisessa päivittäin. Hän ei kuitenkaan ruoski itseään salilla ja rajuilla dieeteillä, vaan antaa matkustamisen sanella säännöt. Todennäköisesti juuri tämä asenne on vetoaa hänen seuraajiinsa. Toisaalta somessa etenkin naisvartalo on jatkuvasti suurennuslasin alla, eikä Tervokaan ole säästynyt rumilta kommenteilta.

– Kilpirauhasen vajaatoiminnan kanssa kamppailleena tiedän tasan tarkkaan, miltä ulkoa päin tuleva arvostelu tuntuu varsinkin silloin, kun et itse mahda asialle mitään. Se sattuu, se loukkaa ja jättää ikuisen jäljen. Omassa kehossa on ihan tarpeeksi vaikea olla ihan ilman, että kukaan tulee siihen päälle arvostelemaan ja haukkumaan.

Kuva: Instagram / elinatervo

Onneksi kehopositiiviset aatteet valtaavat alaa myös sosiaalisessa mediassa ja yhä useampi nainen rohkaistuu näyttämään kuvissa todellisen minänsä.

– Kehopositiivisuus merkitsee minulle sitä, että jokaisella on oikeus omaan kehoonsa ja oikeus olla rauhassa kehossaan, oli se sitten minkälainen tahansa. Kenelläkään ei ole oikeutta mennä sanomaan mitään toisen ulkomuodosta. Omaa kehoa saa ja kuuluu rakastaa joka hetki, oli se sitten sairas, terve, voimakas tai heikko, Tervo lataa.

“Usko omaan juttuusi”

Tervon urapolku ja elämänasenne ovat muotoutuneet nykyisenlaisiksi pitkän ajan saatossa. Nyt hänen sanoistaan huokuu tyytyväisyys, tasapaino.

– Olen rakentanut omaa juttuani jo reilut kymmenen vuotta. Paljon on muuttunut matkalla, mutta olisi outoa jos henkilöbrändi ei kehittyisi. Muuttuuhan ihminen koko elämänsä ajan, hän huomauttaa.

Moni haaveilee vaikuttajan urasta ja Instagram on täynnä menestystä tavoittelevia naisia, jotka kaikki ottavat samannäköisiä selfieitä samasta kuvakulmasta. Tervon mielestä sosiaalisessa mediassa hienointa on kuitenkin juuri se, että siellä on tilaa erilaisille ihmisille.

– Siellä on kaiken muotoisia, näköisiä, kokoisia naisia, miehiä ja sukupuolettomia ihmisiä, joita seuraamalla voi hakea omaan elämään inspiraatioita.

Hän vakuuttaakin, että sosiaalisessa mediassa voi menestyä juuri omana itsenään, muita jäljittelemättä.

– Usko omaan juttuusi. Mikään muilta kopioitu ei tule koskaan kantamaan pitkälle. Kun teet jotain sellaista, mistä todella pidät ja teet sitä intohimolla, se tullaan kyllä huomaamaan ennemmin tai myöhemmin. Tähdenlennot sammuvat yhtä nopeasti kuin ne syttyvät. Tee asioita itseäsi, älä ketään muuta varten. Silloin et myöskään välitä muiden arvostelusta ja vähättelystä.