OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: pexels.com

Toimiiko mustapäille tarkoitettu huokosimuri oikeasti?

Ihonhoito ei ole enää pelkkää kosmetiikkaa. Markkinoilta löytyy jos jonkinlaisia kotikäyttöön tarkoitettuja välineitä mikroneuloista LED-naamioihin. Viime aikoina somen kauneusvaikuttajat ovat rakastuneet erityisesti ihuokoset syväpuhdistavaan vakuumi-työkaluun. Harper’s Bazaar pyysi New Yorkissa työskentelevää ihotautilääkäri Anetta Reszkoa kertomaan, mistä huokosten “imuroinnissa” on kyse ja tarjoaako työkalu oikeasti tehokkaan aseen aknea ja mustapäitä vastaan.

Puhdistaako huokosimuri ihohuokoset tehokkaammin?

– Vakuumilaite varmasti tehokas työkalu tukkeutuneiden ihohuokosten säännölliseen puhdistamiseen. Se ei kuitenkaan ole välttämätön osa arkista ihonhoitorutiinia, tohtori Reszko toteaa.

Hän muistuttaa myös, että imurointi on vain “väliaikainen ratkaisu”, koska huokoset tukkeutuvat aina uudestaan. Laite tuskin yksinään pelastaa akneen taipuvaista ihoa, ellei muu ihonhoito ole kunnossa.

– Huokosimuria tulisi käyttää vain toisinaan ja asianmukaisen ihonhoitorutiinin yhteydessä, tohtori Reszko lisää.

Kuinka huokosimuri toimii?

Toisin kuin pinnallisesti käytettävät hoitotuotteet, jotka irrottavat talin ja epäpuhtaudet tai kuorivat ihoa, vakuumityökalu käyttää imua syväpuhdistaakseen ihohuokoset.

Ennen huokosimurin käyttöä ihoa kannattaa höyryttää varovasti, jolloin lika irtoaa helpommin. Tämän jälkeen laitetta voi käyttää alueille, joissa mustapäitä esiintyy, kuten nenänpäähän.

– Huokosimurien käyttö on yleensä turvallista, mutta muista käyttää ihotyypillesi sopivaa voimakkuusasetusta, tohtori Reszko muistuttaa.

Kuva: Instagram / brightandbeautiful.balance

Iho alkaa usein punoittaa käytön jälkeen. Pieni punoitus on normaalia, mutta on syytä muistaa, ettei korkein voimakkuus välttämättä tarkoita, että mustapäät lähtevät tehokkaammin. Sen sijaan liian voimakas imuteho voi aiheuttaa kasvoille verenpurkaumia. Erityisen herkkäihoisen, tai ruusufinnin kaltaisista iho-ongelmista kärsivän tulee suhtautua ihohuokosten imurointiin varauksella.

– Imu voi pahentaa joitakin ongelmia ja sellaiset sivuvaikutukset, kuten mustelmat ja rikkoutuneet hissuonet, ovat mahdollisia, tohtori Reszko varoittaa.

Reaktiivinen iho ei automaattisesti tarkoita, että vakuumilaitteen käyttö on poissuljettu. Tohtori Reszko kuitenkin suosittelee matalinta mahdollista asetusta, jos ihoon tulee helposti mustelmia. Kuten minkä tahansa ihonhoitotuotteen kohdalla, käyttö on syytä lopettaa välittömästi, jos se aiheuttaa kovaa kipua.

Voiko mustapäistä hankkiutua eroon muilla tavoin?

Huokosimuri on vain yksi työkalu muiden joukossa. Epäpuhtauksiin taipuvaisen ihon ensisijainen hoitomuoto on kuitenkin aina hyvä ja säännöllinen puhdistus.

– Kehotan asiakkaitani käyttämään päivittäin juuri heidän ihotyypilleen räätälöityä puhdistusainetta, sekä kuorivaa kasvovettä, joka sisältää AHA- ja BHA-happoja. AHA-hapot… puhdistavat ihohuokoset pinnallisemmin, kun taas BHA:t tunkeutuvat syvemmälle huokosiin, tohtori Reszko neuvoo.

Kasvonaamiot ja mustapäälaastarit sopivat käytettäväksi ihonhoidossa maltillisesti, kerran tai kahdesti viikossa. Liian usein tai voimakkaasti tehdyt hoidot voivat vahingoittaa ihon suojakerrosta.

Lähde: Harper’s Bazaar, Instagram