OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: unsplash.com

6 kauneustrendiä Milanon catwalkeilta

Milanon muotiviikolla nähtiin tänä vuonna paljon rohkeita tyylejä, jotka kielivät siitä, että suunnittelijat ovat kyllästyneet verkkareihin ja kotona oleiluun. Catwalkeilla nähtiin nyt villejä kuvio- ja materiaaliyhdistelmiä, sekä vimpan päälle huoliteltuja kokonaisuuksia. Näyttävyys oli avainsana myös hius- ja meikkityyleissä, joihin oli haettu innoitusta niin vanhasta Hollywood-glamourista kuin sci-fi-elokuvistakin. Vogue UK listasi kuusi mielenkiintoista hius- ja meikkitrendiä Milanon muotitapahtumasta.

Sivujakaus

Vaikka TikTokin nuoret ehtivät jo julistaa sivujakauksen kuolleeksi, muodin maailmassa tyyliä ei ole kuopattu. Legendaarisen kampaajan, Guido Palaun loihtimat syvät sivujakaukset ihastuttivat Fendin muotinäytöksessä. Kookkailla klipseillä viimeistellyt kampaukset näyttivät nuorekkailta ja raikkailta. Fendin ohella myös Alberta Ferrettin, Valentinon ja Giorgio Armanin näytökset ennustavat sivujakaukselle voittoisaa paluuta.

Kuva: Instagram / fendi

Graafinen silmämeikki

Kun kasvot ovat pysyneet kätkettynä maskin taakse, on silmien rooli meikkaamisessa korostunut. Milanon muotiviikon perusteella näyttäisi siltä, että huomiota herättävä silmämeikki pysyy yhä muodissa. Moschinon näytösmeikistä vastannut Kabuki loihti malleille klassiselle Hollywood-glamourille nyökkäävät, voimakkaat cat eye-rajaukset. Philosophy di Lorenzo Serafinin modernit rajaukset puolestaan oli vedetty tahallisen överiksi.

Otsatukka

Otsatukka on tällä hetkellä huippusuosittu. Milanon muotiviikolla otsiksia nähtiin kaikissa mahdollisissa muodoissa ja pituuksissa. Emilio Puccin näytöksissä nähtiin tarkan graafisesti leikattuja otsiksia, kun taas Marnin kampauksissa yhdistyivät leikkisästi otsatukka ja korkkiruuvikiharat. Kenties kaikkein rohkein look oli peräisin Dolce & Gabbanan muotinäytöksestä, jossa nähtiin sähkönsinisiä ja kirkkaan pinkkejä mikro-otsiksia.

Taakse vedetyt hiukset

Kuten me muutkin, myös suunnittelijat unelmoivat jo kesästä. Catwalkeilla nähtiin paljon niin sanottuja wet look-hiustyylejä. Helteiset rantapäivät mieleen tuovat kampaukset olivat suosittuja muun muassa Pradan ja Zaninin näytöksissä. Huippusuunnittelijoiden tyyli on tosin sen verran hienostunut, että märän näköisillä hiuksilla kehtaa mennä vaikka illan rientoihinkin.

Kuva: Instagram / prada

Meikki minimiin

Viimeistään pandemian aikana ihmiset ovat oppineet hölläämään ulkonäköasioissa. Myös Milanon muotiviikoilla nähtiin paljon raikkaita tyylejä, joissa meikki oli jätetty minimiin ja mallien luonnonkauneus pääsi oikeuksiinsa. Upea iho on ollut jo pitkään yksi kauneudenhoidon suurimmista trendeistä, joka ei näytä hiipumisen merkkejä.

Modernit statement-huulet

Yksi huomiota herättävä meikkitrendi yllätti Milanon muotivieraat. Tällä kaudella marjojen tahrimat huulet ja ysärityylillä ylirajatut huulet ovat saaneet väistyä rohkeamman tyylin tieltä. Dolce & Gabbana oli ottanut mallia TikTokin egirls-meikistä, sillä mallien huulet oli maalattu sinisiksi ja vihreiksi. Salvatore Ferragamo puolestaan oli hakenut innoitusta ​​B-luokan sci-fi-leffoista ja valinnut näytökseensä hopeanvärisen huulipunan.

Lähde: Vogue UK, Instagram